Eerste Nederlandse drumwegenwacht opgericht

Dirk Dronkers doet slagwerk APK-keuringen

Muzieknieuws 02-10-2008 15:51

De Achterhoekse slagwerker Dirk Dronkers is recent de eerste drumwegenwacht van Nederland begonnen. Naar voorbeeld van de welbekende evenknie van de ANWB.

Dirk Dronkers opende vorige week in Neede zijn eigen drumshop. Daarnaast gaat hij aan de slag met een eigen drumservice. Dronkers:
"Tja, drumstellen zijn nu eenmaal onhandige dingen. Wie voor dit instrument heeft gekozen, heeft zich in de eerste plaats een hoop werk op de hals gehaald. Niet alleen al dat gedoe van het opbouwen en afbreken tijdens optreden, maar ook het stemmen van het drumstel blijkt telkens weer een huzarenklus. Want ook drumstellen moeten worden gestemd. Het is nu eenmaal een lastig karweitje dat heel veel ervaring vereist. Iedereen kan wel een nieuw vel op een trommel zetten, maar vervolgens moet het dus ook nog goed klinken."

Na zijn studie aan het conservatorium maakte hij van het onderhoud en reparaties aan trommels zijn beroep. Een collega bracht hem op het idee om een wegenwacht te beginnen voor drummers. Zo rukt hij onder meer uit bij calamiteiten.

"Het is al eens voorgekomen dat een drummer vlak voor een optreden ineens met een defect onderdeel zat. Erg lastig want de rest van de band zit op hem te wachten en uiteraard is het een kwestie van the show must go on. Dan spring ik dus in mijn busje dat is volgestouwd met trommels, bekkens, onderdelen en uiteraard speciaal gereedschap."

Ook verricht Dronkers APK-keuringen. Fanfarekorpsen kunnen een abonnement nemen voor een periodieke inspectie en indien nodig reparaties.
Voor meer informatie over DDS, kijk op: www.drumservice.eu

zoeken
zoeken