Drie gebroken ribben, drie uitgestelde shows

Oasis’ Noel Gallagher aangevallen in Toronto

Muzieknieuws 27-09-2008 13:30

Oasis is gedwongen drie optredens uit te stellen doordat zanger en gitarist Noel Gallagher tijdens het optreden in Toronto werd aangevallen. Een onbekende onverlaat stormde het podium op en gaf Gallagher een harde duw. Totaal overrompeld ging die hard tegen de grond; zijn gitaar brak zijn val maar daarbij ook drie ribben, zo wees een CT-scan uit. Op doktersadvies blijft de britpopper daarom een weekje thuis.

De drie shows die verplaatst zijn:
Cornwall, van 27 september naar 7 november. Parijs, van 30 september naar 10 november.
Voor het optreden dat daartussen gepland stond, 29 september in Keulen, wordt nog een vervangende datum gezocht. De podia blijven hetzelfde en de kaartjes blijven geldig, meldt de website van Oasis.

Over de identititeit en het motief van de dader is verder nog niets bekend. Wel is op het onderstaande YouTube-filmpje te zien dat het beveiligingspersoneel de man makkelijk en hardhandig bij de kladden kon vatten. Liam Gallagher, de jongere broer van Noel, doet een duit in het zakje door de hater (door de benen van de securityguard heen!) een schop te verkopen. Zie:

Na drie gebroken ribben en drie uitgestelde shows is er ook goed nieuws met het cijfer drie. Op 3 oktober komt namelijk het nieuwe album Dig Out Your Soul uit. En ja: ook op mp3.

zoeken
zoeken