IOS: laatste ronde in 2009

Nederpopband houdt het na 12,5 jaar voor gezien

Muzieknieuws 25-09-2008 23:27

De Nederlandstalige band IOS, met Pepijn van den Boogaard op drums, heeft besloten er in 2009 een punt achter te zetten. Al in 1997 brak de van oorsprong Groningse formatie (als IsOokSchitterend) nationaal door met Voltooid Verleden Tijd, dat uitgroeide tot tijdloze nederpopklassieker. Een tiental top 40-hits, 5 albums en zo’n 1000 optredens later wordt in 2009 de ‘laatste ronde’ gespeeld.

Zanger Joost Marsman licht toe:

"Er is geen sprake van een conflict en op het podium is de chemie onverminderd groot. We zijn dan ook gewoon bezig met de voorbereidingen voor de theatertour van begin volgend jaar. Maar met name ikzelf loop al een tijdje rond met het idee om mijn creatieve horizon te verbreden. Een band als IOS vraagt altijd 100% inzet. Om je daarnaast te richten op andere projecten is voor mij niet vol te houden. En ik hou er niet van om dingen half te doen."

De ‘laatste ronde’ begint in 2009 met een theatertour. Tijdens deze tournee bepaalt niet alleen de band wat er gespeeld wordt. Fans kunnen via een internetpoll stemmen op hun favoriete IOS-nummers. De top 5 van deze liedjes zal deel uitmaken van de setlijst.

De theatertour loopt van januari tot eind maart. Maar eerst verschijnt begin oktober nog een nieuwe single: Bang.

Ander nieuws rondom IOS: drummer Pepijn van den Boogaard is op 21 augustus vader geworden van zoon Tijn. Moeder Sylvie en Tijn maken het uitstekend.

zoeken
zoeken