SlotMusic: drm-vrije muziek op flashdiscs

Platenlabels presenteren nieuwe geluidsdrager

Muzieknieuws 25-09-2008 09:30

Platenlabels EMI, Warner Music Group Vivendi’s Universal Music Group en Sony BMG Music Entertainment gaan samenwerken met flashgeheugenproducent SanDisk.

Gezamenlijk komen de partijen met een nieuwe drm-vrije geluidsdrager op de proppen: SlotMusic. De microSD-kaarten met muziek erop zijn geschikt voor mobiele telefoons en pc's.

Vanaf half oktober is de muziekdienst SlotMusic te koop in Amerikaanse winkelketens als Wal-Mart en Best Buy.

Op de flashgeheugenkaarten komen muziekalbums met extra’s te staan, die de consument rechtstreeks via MicroSD-poorten kan afspelen. Via een meegeleverd usb-adapter kan de muziek ook op pc’s worden gezet.

Aanbod
De beschikbare muziek komt in eerste instantie van populaire artiesten als Rihanna, New Kids on the Block, Weezer en Usher, maar ook een oudgediende als Elvis Presley verschijnt op een geheugenkaartje. De muziek op SlotMusic zal worden verkocht in mp3-formaat, zonder digitale bescherming tegen ongeoorloofd kopiëren. Een album blijft prijzig, zo'n $ 15.

Muziekmaatschappijen proberen al tijden om de dalende cd-verkopen te compenseren, onder meer door de introductie van nieuwe formaten als dvd-audio. Volgens Daniel Schreiber van SanDisk heeft SlotMusic een groot voordeel, omdat het aansluit op apparaten die mensen al hebben, zoals mobiele telefoons.
zoeken
zoeken