Jovink en de Voederbietels stunten zich de hitparade in

Muzieknieuws 27-07-2004 17:51

Jovink en de Voederbietels, de rock 'n lol formatie uit de Achterhoek heeft voor een flinke stunt in hitparadeland gezorgd. De nieuwe single 'Luie Flikker' van de band is plotseling - voor velen vanuit het niets - op nummer 2 in de Mega Top 50 binnengekomen.

Aangezien er geen grote platenmaatschappij achter de single zit is dit een hele bijzondere prestatie. Succes dat van onder- in plaats van bovenaf komt! Het resultaat is bovendien bijzonder omdat geen enkele grote radiozender het nummer draait. Van airplay moet de single het dus niet hebben.

Hoe zijn drummer Hans Bouman en de rest van de band dan zo snel aan de top van de hitparade beland? De heren presenteerden hun single onlangs op het door de band georganiseerde muziek- en motorcrossspektakel 'Zwarte Cross'. Dit festijn werd eerder dit jaar door de onafhankelijke Stichting Evenementenprijzen landelijk uitgeroepen tot beste regionale evenement van het jaar.

De Zwarte Cross werd voor de achtste keer in het Gelderse Halle gehouden. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een heus festival. De editie van dit jaar trok ondanks het noodweer 55.000 bezoekers. Inmiddels een behoorlijk stuk groter dan Pinkpop dus. Vele Jovink-concertgangers en maar liefst meer dan vijfduizend Zwarte Cross bezoekers schaften de single aan voor drie euro respectievelijk twee festivalmuntjes. De actie was van te voren aangemeld en de verkoop telt dus mee.

Met de aankoop steunden de muziekliefhebbers de poging om meer rock op de radio te krijgen, te beginnen met de single van Jovink en de Voederbietels. 'Luie Flikker' is "een waanzinnige knalnummer met AC/DC-allure" aldus de band zelf. In de bezetting is bassist Gijs Jolink terug te vinden. Gijs is de zoon van Bennie Jolink, zanger van Normaal. Het gevoel voor een goeie stunt heeft hij dus niet van een vreemde.

zoeken
zoeken