Adams Drumworldfestival 2008 viert lustrum

Vijfde editie breidt uit met masterclasses

Muzieknieuws 22-08-2008 17:23

Op zondag 14 september vindt het vijfde Adams Drumworldfestival plaats op het fabrieksterrein in Ittervoort in Limburg. De dag start om 11.30 uur met autodidact Liberty DeVitto (Billy Joel) en eindigt met Jojo Mayer, wellicht een van de beste clinicians op drumgebied. Andere grote namen die aantreden zijn Ton Dijkman (Marco Borsato) en Ray Luzier (Korn). Voor het eerst zijn er ook masterclasses toegevoegd aan het programma. Net als de editie in 2007 heeft het hoofdprogramma een volledig internationale line-up en heeft het festival een drummarkt en zijn er weer prijzen te winnen.

De artiesten in volgorde van programmering:
  • Liberty DeVitto
  • Joel Rosenblatt
  • Rick Latham
  • Ray Luzier
  • Nick D’Virgilio
  • Jojo Mayer

    Masterclasses worden verzorgd door:
  • Joel Rosenblatt 14.15-16.15 uur
  • Ton Dijkman 11.30-13.30 uur
  • Rick Latham 11.30-13.30 uur

    Liberty DeVitto 11.30-12.15 uur
    Autodidact DeVitto is vooral bekend omdat hij vrijwel alle albums van Billy Joel heeft ingespeeld. Maar zijn naam en roem gaan verder dan een band. Hij speelde voor tientallen grote artiesten tracks en albums in, waaronder Carly Simon, Meat Loaf, The Carpenters, Bob James en Pat Travers.

    Joel Rosenblatt 12.45-13.30 uur
    Als drummer van de Amerikaanse band Spyro Gyra speelt Rosenblatt al jaren op podia over de wereld. Breed getalenteerd als hij is, speelt en speelde hij met Jazzrock en fusiongiganten als Michael Camillo, Paquito D'Rivera, en meesterpercussionist Gumbi Ortiz. Behalve drummen is hij ook producer, mixer en een begenadigd percussionist.

    Rick Latham 14.00-14.45 uur
    Rick Latham (Dallas, TX) is een van de verfijners van het Lineair drummen. Zijn boek ‘Advanced Funk Studies’ is een van de hoekstenen in deze traditie van het drummen. Naast zijn drumwerk als docent en sessiemuzikant voor onder andere B.B. King, gitarist Neal Schon (Bad English) en Pat Travers is Latham is onder andere te horen op de soundtrack van 'Fame' (Quincy Jones) en de dvd's 'Gone in 60 Seconds', 'Daredevil' en 'Spiderman'. Als componist schrijft hij muziek voor televisieprogramma's, films en commercials. Modern Drummer Magazine over zijn drummethode:
    "One Of The 25 Greatest Drum Books Ever Published."

    Ray Luzier 15.30-16.15 uur
    De drummer van de Amerikaanse rockband KoRn speelde acht jaar bij David Lee Roth en rondde recentelijk de opnames af van de nieuwe cd ‘Holy Cow’ van basvirtuoos Billy Sheehan. Na uitvoerig getoured te hebben met KoRn, zal Ray in november 2008 de studio induiken om als nieuwe vaste drummer het negende studioalbum voor deze band in te spelen. Ray Luzier staat garant voor razendsnel spectaculair drumwerk met een techniek die onnavolgbaar snel maar even precies is.
    Bekijk hem hier alvast op Slagwerkwereld.com

    Nick D’Virgilio 16.45-17.30 uur
    De drummer van de progressieve rockband Spock’s Beard. Behalve zijn 'baan' in deze band nam hij albums op voor onder andere Tears for Fears, Genesis, Peter Gabriel, Sheryl Crow, The Manhattan Transfer en Neal Morse.
    D’Virgillio zal een van de grote verassingen zijn voor het publiek. Niet alleen is hij een multi-instrumentalist, maar ook zingt hij net zo makkelijk de nummers die hij speelt terwijl hij daaronder de meest ingewikkelde drumpatronen legt.

    Jojo Mayer 18.00-19.00 uur
    De Zwitserse afsluiter van het festival woont en werkt sinds 1991 in New York. De terechte afsluiter van het festival. Met break beats, samples, eigen composities en een techniek waar elke professionele drummers zelfs nog van droomt is een clinic van Jojo Mayer moeilijk te vergeten. De indruk die deze man achterlaat met zijn solo-optredens staat gelijk aan een show van iedere wereldband. Op zijn 18e speelde hij al met Monty Alexander, daarna onder andere Dizzy Gillespie, Nina Simone, John Medeski, Vernon Reid (Living Colour) en Me'Shell NdegéOcello.
    Zijn dvd ‘Secret Weapons for the Modern Drummer’ uit 2007 is een van de beste én best verkochte drummethodes die er verkrijgbaar zijn.

    MASTERCLASSES
    Rick Latham, Joel Rosenblatt en de drummer van Marco Borsato, Ton Dijkman, geven masterclasses tijden het Adams Drumworldfestival.

    Drum de Dames & Banda Topa Tinga
    Tussen de clinics door zullen het Franse Drum de Dames en de Braziliaanse Percussiegroep Banda Topa Tinga het festival opluisteren.
    Drum de Dames is een extravagante show met drummende dames. De zwart met witte PVC-kleding is net zo retro als vrouwelijk, terwijl de stevige laarzen van de muzikantes laten zien dat ze je uitzonderlijk hard kunnen raken...
    Banda Topa Tinga bestaat uit 19 sambista's en een danseres.

    Drumbeurs & andere activiteiten
    Ook de jaarlijkse beurs is dit jaar weer aanwezig op het festival. In samenwerking met de importeurs en groothandelaren is er een uitgebreid aanbod van merken, drums en accessoires. Tijdens de clinics kan er gebruik gemaakt worden van het buitenterras.

    Prijzen & kortingen
    De tickets zijn niet alleen het entreebewijs maar zijn ook voorzien van een lotnummer. Het lotnummer dingt mee in de loterij waarin je kans maakt op een speciaal voor deze dag handgemaakte Craviotto snaredrum t.w.v. €1500,-.
    Daarbij bevat het ticket vier aanbiedingscoupons die enkel op deze vijfde verjaardag geldig zijn.

    Drumworld festivalinformatie
    datum: zondag 14 september 2007
    deuren open: 10.30 uur
    tickets online: € 10 | tickets deur: € 12,50 | Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
    locatie: Adams Drumworld, Ittervoort
    website Adams Drumworld: www.drumworldfestival.nl
  • zoeken
    zoeken