AC/DC na acht jaar met nieuw studioalbum

‘Black Ice’ uit op 20 oktober 2008

Muzieknieuws 18-08-2008 16:03

Columbia Records laat weten dat het langverwachte vijftiende studioalbum ‘Black Ice’ van AC/DC op 20 oktober uitkomt. 'Black Ice' is het eerste studioalbum van de band na het album ‘Stiff Upper Lip’ wat in 2000 is uitgekomen. ‘Black Ice’ is geproduceerd door Brendan O’Brien (o.a. Bruce Springsteen, Audioslave, Incubus, King's X, The Offspring, Pearl Jam, Rage Against the Machine, Stone Temple Pilots en Velvet Revolver) in The Waterhouse Studio in Vancouver en bevat 15 nieuwe nummers van de band die acht jaar lang niets nieuws van zich heeft laten horen.

Sinds januari 2006 is de band bezig geweest met het nieuwe album. Malcolm Young verklaarde destijds: "The band are currently writing and recording material for the eagerly anticipated next album, but no release date has been set." Brian Johnson vertelde in een interview in 2004 dat hij voor het eerst sinds 'Blow Up Your Video' (1988) weer enkele teksten voor zijn rekening zou nemen. Ook verklaarde hij al het volgende: "Angus Young has written harder riffs than those on 'Stiff Upper Lip'"

De eerste single van AC/DC, bestaande uit de broers Angus and Malcolm Young, Brian Johnson, Cliff Williams en Phil Rudd, is de track Rock ’N' Roll Train die wereldwijd op 28 augustus voor het eerst op de radio te horen zal zijn. De bijbehorende video is op 15 augustus in Londen opgenomen en komt in september uit.

No Bull: The Director’s Cut
Voordat ‘Black Ice’ uitkomt zal op 8 september de live DVD/Blu-Ray ’No Bull: The Director’s Cut’ gereleased worden, waar een historisch optreden van AC/DC opstaat dat op 10 juli 1996 is opgenomen in Plaza de Toros de Las Ventas in Madrid. Naast het spectaculaire optreden van meer dan twee uur, bevat de DVD ook vele extra’s.

Preview No Bull: The Director’s Cut



De band komt met verschillende uitgaven van beide releases:
  • Black Ice CD
  • Black Ice LP
  • No Bull DVD
  • No Bull Blu-Ray
  • No Bull - Black Ice Bundle

    Eind vorige maand maakte de band bekend dat zij eind oktober 2008 aan een wereldwijde tour zullen beginnen; de eerste tournee van AC/DC sinds 2001.
  • zoeken
    zoeken