Slagerij van Kampen sluit jubileumtour spectaculair af

Tien man op het podium in Eindhoven

Muzieknieuws 06-06-2008 09:35

Nederlands bekendste slagwerkgroep, Slagerij van Kampen, heeft afgelopen jaar langs de theaters getourd met hun jubileumshow ‘25 jaar Slagerij van Kampen’. Deze tour was een enorm succes, met bijna overal uitverkochte zalen. Op vrijdag 30 mei jl. vond het slotoptreden van de tour plaats in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.

Voor deze gelegenheid maakten ook alle bandleden van het eerste uur, die inmiddels in de loop der jaren het stokje hebben overgegeven aan een nieuwe generatie 'Slagers', als verrassing hun opwachting en hebben twee nummers samen gespeeld met de huidige bezetting.

Mies Wilbrink en Willem van Kruijsdijk, de oorspronkelijke oprichters en de huidige artistiek leiders van Slagerij van Kampen, waren daarbij uiteraard aanwezig, maar ook Dree van Beeck, Renée Frankhuizen en Koen Rijbeek speelden mee. De huidige bezetting bestaat uit Gijsbert Zwart, Clara de Mik, Boudine van Slobbe, Johan Boere, Robin van Vliet.

Slagerij van Kampen wordt ook wel de godfather onder de slagwerkgroepen in Nederland genoemd en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een enorm fenomeen, met zowel een Edison als een gouden plaat in de kast. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe show, getiteld EVENINTIME, waarmee Slagerij van Kampen vanaf september weer in vele theaters in Nederland en België te zien zal zijn.

Voor de eerste data, zie www.slagerijvankampen.nl
zoeken
zoeken