Man Man's gypsy-swamp-rock-carny-soul

Christopher “Pow Pow” Powell en band live in Nederland

Muzieknieuws 02-06-2008 01:31

Het Amerikaanse gezelschap Man Man, met Christopher “Pow Pow” Powell op drums en een heleboel niet-voor-de-hand-liggend ander slagwerk, komt naar Nederland. Dinsdag 3 juni speelt de band in Paradiso te Amsterdam, woensdag 4 juni in Doornroosje te Nijmegen en donderdag 5 juni in Vera te Groningen.

Man Man is een liveband pur sang: reken op een hoop vrijkomende energie op het podium. De muzikale invloeden komen uit rock, blues en pop.

Fontman Honus Honus (echte naam: Ryan Kattner) voert de karavaan aan. Mannen met gevoel voor humor en een nieuwe cd, ‘Rabbit Habits’, op het befaamde Anti-label.

De muziek van Man Man wordt soms vergeleken met de avant-garde van Captain Beefheart, Frank Zappa en met Tom Waits.

Niet dat ze deze artiesten proberen na te doen maar eerder dat ze de fakkel overnemen van het ongebruikelijke, spontane en humoristische in de muziek. Termen als viking-vaudeville en manic gypsy jazz komen bovendrijven bij het luisteren van Man Man.

Naast de gebruikelijke bandinstrumenten vliegen de sousafonen, fluiten, xylofonen, eetstokjes, maar ook potten en pannen je om de oren op de cd’s van Man Man. Geluiden van brekend glas, rotjes in een vuilnisemmer en gekke stemmetjes brengen je soms bijna in een cabaret-achtige sfeer.

Tijdens een liveshow razen de mannen voort als een goederentrein en pakken de instrumenten op waar het moment om vraagt en die voor handen liggen.

Hieronder alvast een video over het maken van het album 'Rabbit Habits' om in de sfeer te raken. Christopher Powell heeft de microfoon in zijn hand.

zoeken
zoeken