Utrechtse band Overlast zindert

Formatie brengt dvd "Zinderen" uit op 25 juni

Muzieknieuws 18-05-2008 16:10

Woensdag 25 juni in Stairway to Heaven, op de Mariaplaats in Utrecht, presenteert Overlast hun nieuwe dvd. Twee naar na het verschijnen van het studioalbum 'Voel en Zie', presenteren drummer Willem Zweers en de overige bandleden de livep-dvd 'Zinderen' aan het publiek.

Overlast?
Nee, Overlast is geen punk- of hardrockband. De naam Overlast is ontstaan vanuit een knipoog: zonder vergunning is live muziek Overlast.

De band bestaat naast Willem Zweers op drums uit Roel Reinders op basgitaar, Johan Fransen op gitaar, Jan van Piekeren op zang en Jan Zwiers op zang en akoestisch gitaar.

De twee zangers hebben ieder een eigen karakteristiek stemgeluid, waardoor de samenzang een unieke sound heeft. Ze zingen over alles wat bij deze tijd hoort. Urban pop, uit het leven gegrepen. Poëtische teksten in het Nederlands: de taal waarin zij hun pijn, geluk, liefde en verbazing het beste kunnen uitdrukken. Geloofwaardige teksten, vanuit de ziel gezongen, waardoor werkelijkheid en fictie in elkaar overvloeien.

De lach en de traan verpakt in prachtige arrangementen, met verrassende breaks en pakkende gitaarsolo's waardoor de muziek van alle tijden en voor alle leeftijden is. Uitbundige rocky dansbare liedjes met een hoog meezinggehalte worden afgewisseld met akoestische nummers die oorverdovende stiltes afdwingen.

Op de live-dvd 'Zinderen', opgenomen in Theater Kikker in Utrecht, bewijzen de vijf heren dat een ouderwetse gitaarbezetting helemaal van deze tijd is. Concroleer het zelf op woensdag 25 juni in Stairway to Heaven. Aanvang is 21:00 uur.

Willem Zweers speelt op GMS drums, Kit Tools stokken en Masterwork en Anatolian bekkens
zoeken
zoeken