Brainshake uitgeschud

Muzieknieuws 12-07-2004 17:47

Brainshake is niet meer. De band groeide sinds het ontstaan in 1998 uit tot een bekende naam in het clubcircuit. In 2002 verscheen het debuutalbum, dat lovende kritieken kreeg.

Desondanks hebben de muzikanten nu toch besloten te stoppen. Op de website van Brainshake schrijven de bandleden over de beslissing:
"We hebben alles geprobeerd om de band nog te redden maar wij hadden allemaal het gevoel dat Brainshake zonder [zanger] Eric nooit meer de Brainshake zou worden die het eerst was."

Eric Kalsbeek vertrok in januari 2004 naar Textures om daar verder te zingen. Kaslbeek verving er oorspronkelijk zanger Pieter Verpaalen, die nog wel op het debuutalbum van Textures te horen is.

Brainshake vervolgt:

Na zes jaar lang lol, muziek, geweldige fans en hard timmeren aan de weg, is het voor ons niet gemakkelijk geweest om deze beslissing te nemen. Maar er zijn niet alleen tranen, want ieder eind betekent ook een nieuw begin."

Drummer Loek Arnoldus (zie foto) is met zijn broer en gitarist Pim en bassist Mud inmiddels een nieuw project gestart. Ook zanger/gitarist Mario van de Pol (ex-Enais) is hierbij betrokken.

zoeken
zoeken