Tweede editie Vintage & Custom Drum Show in Amsterdam

Muzieknieuws 10-07-2004 14:55

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober wordt in De Griffioen in Amstelveen de tweede editie gehouden van de Amsterdam Vintage & Custom Drum Show. Op beide dagen is de drumsbeurs geopend vanaf 10.00 uur 's morgens. 's Zaterdags kunnen belangstellenden tot 17:00 uur terecht, de dag erna tot 16:00 uur.

Liefhebbers kunnen hun hart ophalen aan klassieke en antieke drumkits, bijzondere bekkens en obscure onderdelen. Ook staan er unieke, op maat gemaakte 'custom-built' en 'special order' drumkits. Tevens is er een tentoonstelling rondom het thema "de geschiedenis van de drumkit". Uiteraard is zo'n evenement niet compleet zonder de nodige clinics en demonstraties. Welke artiesten dit jaar zullen komen, is nog een verassing.

De organisatie is in handen van Tanco Baart en Winnie Mensink, in samenwerking met de Slagwerkkrant. Vorig jaar hielden zij de eerste aflevering van dit evenement. Het was meteen een groot succes: bijna 350 betalende bezoekers bezochten de show. Speciale gasten waren onder meer: John Engels, Cesar Zuiderwijk, René Creemers, Fred van Vloten, Hans Eijkenaar, Jeroen de Rijk, Hans Cleuver, Hugo Pinksterboer en Pierre Courbois. Overigens bouwde Pierre begin '70 samen met zijn broer Jacques het drumstel waarop hij momenteel nog steeds speelt.

Het adres is Zaal de Griffioen, Uilenstede 106, 1183 AM in Amstelveen. De entree bedraagt € 6 per dag of € 10 voor beide dagen. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie.
zoeken
zoeken