Boete wegens seks op podium

Muzieknieuws 08-07-2004 16:56

Tienduizend Noorse kronen (bijna 1500 euro), dat is de boete die twee (muziek-/milieu-)liefhebbers ieder moeten betalen wegens seks op het podium.

Onder applaus van zo'n vierduizend fans en de oorverdovende klanken van de extreme grindcore band The Cumshots (what's in a name), trokken de 28-jarige Tommy Hol Ellingsen en zijn 21-jarige vriendin Leona Johansson tien minuten lang de meeste aandacht op het podium.

De stunt vond plaats tijdens een optreden gedurende het Quart festival in Kristiansand op 6 juli. De leadzanger van The Cumshots, Kristopher Schau, riep beide mensen het podium op. Vervolgens trokken de twee ongegeneerd hun kleren uit en begonnen een vrijpartij. Tijdens de daad bleven drummer Christian Svendsen en de overige bandleden onverstoorbaar doorspelen.

Het paar is lid van de milieuorganisatie Fuck For Forest. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben de leden seks in het openbaar om daarmee aandacht te vragen voor het regenwoud.

Seks in het openbaar is echter verboden in Noorwegen. De maximum straf die op dit vergrijp staat is een gevangenisstraf van één jaar. Ook de vijf afzonderlijke bandleden hebben een boete gekregen van tienduizend kronen, schrijft News.com.au.

Desgevraagd meldt Ellingson: "Ik had in het begin een beetje last van podiumangst, maar dat was snel over toen ik eenmaal bezig was." Zijn vriendin Johansson voegt daaraan toe: "Ik raakte opgewonden van al die mensen." Beiden noemen de boete belachelijk. Voor de geïnteresseerden: op VG Net zijn diverse foto's te vinden van het optreden.

De vorige keer dat Ellingsen en Johansson publiekelijk de liefde bedreven, haalden ze bijna vijftienduizend euro op. Geen enkele organisatie wilde het geld echter aannemen. Zo is de Rainforest Foundation Norway niet bijzonder enthousiast over de manier waarop deze kleine organisatie geld inzamelt.

Kristopher Schau, frontman en woordvoerder van The Cumshots, verklaart dat hij slechts een bijdrage wilde leveren aan het beschermen van de regenwouden:

"We've been accused of not having any cause. Here we've had a fine opportunity to improve our reputation."

The Cumshots speelden onlangs op Metropolis Festival in Rotterdam, waar onder andere ook Gem en The Wounded een optreden gaven.

zoeken
zoeken