Beste band ter wereld

Muzieknieuws 28-06-2004 22:15

Vergeet de Soundmixshow, Starmaker en Idols, de ultieme wedstrijd komt eraan: The World Battle of the Bands.

Elf jaar geleden begon independent label Intergalactic Records met het organiseren van The New Zealand Battle of the Bands. Doel was het bieden van een platform voor bands zonder contract en hen een kans te geven zich aan een groter publiek te presenteren, vergelijkbaar met de Grote Prijs van Nederland. Dat groeide uit tot een nationaal evenement. De muziekwedstijd is nu de grootste in Nieuw-Zeeland.

Inmiddels is de wedstrijd omgedoopt tot de World Battle of the Bands. Want de voorrondes vinden niet alleen plaats in Nieuw-Zeeland, maar ook in Australië, de Verenigde Staten en Hong Kong.

Voor de mensen die zich afvragen waar bijvoorbeeld Europa en Afrika zijn gebleven in de 'World Battle': die worden volgend jaar toegevoegd. Volgens Andrew Featherstone, de organisator, is 2004 een testcase. Aan Slagwerkwereld vertelt hij: "I do plan to bring the vent to Europe next year, I'm just getting the international system in place right now."

Goed nieuws dus voor alle bands die zichzelf in de kijker willen spelen: na een jaar hard oefenen, is volgend jaar de eerste kans!

Wie van de huidige deelnemers gaat winnen, wordt eind oktober / begin november bekend. Dan vliegen de winnaars van alle nationale voorronden naar Australië om daar in de finale te spelen.

zoeken
zoeken