Bijzondere heruitgave van The Clash

Muzieknieuws 27-06-2004 21:58

Epic Records brengt een wel heel bijzondere heruitgave van "London Calling" op de markt. Het album van de Britse band The Clash verschijnt niet alleen met een bonus DVD, maar ook met unieke demo tracks.

De opnames werden onlangs ontdekt in een opslagruimte van gitarist en zanger Mick Jones. Sommige nummers van de "Vanilla Tapes" demo zijn nooit eerder uitgebracht.

De eerdergenoemde bonus DVD van "London Calling: The 25th Anniversary Edition" bevat een documentaire van 45 minuten, gemaakt door Clash-biograaf Don Letts. De film toont The Clash ten tijde van de oorspronkelijke uitgave in 1979. Het gaat om beelden die tijdens de studio-opnames zijn gemaakt, concerten die niet eerder zijn uitgezonden, en interviews met bandleden als drummer Topper Headon en de onlangs overleden zanger / gitarist Joe Strummer.

"London Calling" het derde studio album van The Clash, wordt algemeen beschouwd als een punkklassieker en één van de beste albums in het genre. Releasedatum van de 25th Anniversary Edition is 21 september.

zoeken
zoeken