Kink FM start nieuwe zender

ClassX: radio met 30-plussers als doelgroep

Muzieknieuws 25-06-2004 12:44

Aanstaande maandag (28 juni) start Kink FM het nieuwe webradiostation KINK-ClassX. Het online station zal non-stop de roots van kabelzender KINK FM laten horen, met 30-plussers als doelgroep.

Volgens de zender zelf gaat het om de beste, belangrijkste en boeiendste liedjes uit 50 jaar alternatieve en progressieve popmuziek.


Kink-ClassX lijkt zich daarmee voor een deel op hetzelfde publiek te richten als Arrow Classic Rock.


In de playlist staan legendarische en invloedrijke artiesten als The Clash en R.E.M., maar ook hedendaagse artiesten als Radiohead, Muse, Macy Gray en Norah Jones. Directeur Jan Hoogesteijn:

"Wij geloven dat er een grote groep mensen is in de leeftijdscategorie 30+, opgegroeid vanaf de jaren 60, 70 en 80, die nog steeds actief geïnteresseerd is in popmuziek. Zij bezochten in hun jeugd al festivals als Pinkpop en Lowlands, kochten albums van Pink Floyd en Janis Joplin, en zijn nog steeds bovengemiddeld geïnteresseerd in muziek. Maar tot op heden worden zij niet serieus bediend op de radio. Internet is bij uitstek geschikt als distributiemedium voor dit soort muziekkanalen. Het zal zich binnen een paar jaar, als mobiel, breedband-internet gemeengoed is geworden, niet meer onderscheiden van FM-ontvangst"

zoeken
zoeken