Bruce Springsteen komt naar Europa

Shows in België en Nederland

Muzieknieuws 30-08-2007 16:13

Fans van Bruce Springsteen hebben geluk: vorige week werd bekend dat The Boss voor het eerst in vijf jaar samen met zijn E Street Band een nieuwe album uitbrengt: 'Magic'. En nu blijkt dat Springsteen met zijn band door Europa gaat touren. Na jaren in kleine settings te hebben gespeeld met sober aangeklede optredens, pakt Bruce Springsteen weer ouderwets groots uit met stadionconcerten.

Op vrijdag 30 november staan Bruce Springsteen en de E Street Band in het Gelredome te Arnhem. Op 12 december staan ze in het Sportpaleis te Antwerpen.

De voorverkoop van het optreden in Arnhem start zaterdag 8 september. Een voorverkoopdatum voor het concert in Antwerpen is op dit moment nog niet bekend.

Weinberg of Eagle?
De opnames van het album 'Magic', dat 2 oktober verschijnt, markeerden de terugkeer van slagwerker Max Weinberg. Zijn bijdrage zorgde voor de nodige logistieke problemen omdat hij doordeweeks de tv-show Late Night With Conan O’Brien moest opnemen.

Wie als drummer met Springsteen en de E Street Band op tour gaat, is nog niet duidelijk. De kans is echter groot dat Paiste-endorser Larry Eagle opnieuw wordt gevraagd als sessiedrummer: hij maakte in 2006 ook al deel uit van Springsteen's begeleidingsband.
zoeken
zoeken