'Duister geheim' van Rhapsody onthuld

Muzieknieuws 29-04-2004 22:18

De Italiaanse band Rhapsody, bekend om haar bombastische symfomische metal, heeft voor de komende CD een bijzonder gast gevraagd. Het mini-album, getiteld "The Dark Secret" wordt opgesierd door een verrassende bijdrage van niemand minder dan Christopher Lee. De acteur zal de rol van een koning auraal verbeelden.

Christopher Lee is bekend van vele filmrollen, waaronder die in Star Wars - Episode 2: Attack of the Clones", "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" en "Sleepy Hollow". Dat Lee een prachtige diepe stem heeft is geen geheim. Dat de acteur echter ook een klasiek geschoolde operazanger is, weten minder mensen.

Het Rhapsody-album wordt in vier verschillende studio's in Europa opgenomen met bijdragen van meer dan een dozijn internationale sterren die allen een gast-solo hebben gekregen.

Als top of the bill zullen bovendien het gehele Bohuslav Martinu Filharmonisch Orkest uit de Tsjechische Republiek en een koor van vijftig man sterk te horen zijn. We zijn benieuwd of drummer Alex Holzwarth daar bovenuit weet te komen.

zoeken
zoeken