Tama 50th Anniversary Celebration in Schouwbueg Amstelveen 20 mei 2024

Killer line-up! Simon Phillips' Protocol, Anika Nilles, Robert 'Sput' Searight, Camille Bigeault, Roni Kaspi Trio, David Bao, Maxx Furian, Nadesh Ligthart

Muzieknieuws 18-05-2024 07:05

50 jaar Tama! In 1974 zag de Imperialstar het levenslicht. Nu 50 jaar verder viert Tama haar jubileum in Schouwburg Amstelveen met een exclusief feest waarbij een keur aan topdrummers voorbijkomt in een paar uur. Op 2de Pinksterdag, 20 mei presenteert Tama een werkelijk geweldige lineup:

* Simon Phillips (VS)
* Anika Nilles (Dld) 
* Robert 'Sput' Searight (VS)
* Camille Bigeault (Fra)
* Roni Kaspi (Isr)
* Nadesh Ligthart (NL)
* David Bao (Esp)
* Maxx Furian (Ita)
Host: Michael Schack (Be)

Dat alles zal zich afspelen in Schouwburg Amstelveen, maandag 20 mei, 2de Pinksterdag, vanaf 14.00 uur. 

Bestel nu je tickets -  à € 26,-. Klik hier

Hoshino Gakki is het moederbedrijf van Tama, en Hoshino Europe in Mijdrecht doet de distributie in tal van Europese landen. Zij organiseren het feest namens alle Europese landen, en vandaar het mooie internationale gezelschap met ook drummers uit Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland. 

 
Voor Nederland zal Nadesh Ligthart spelen. Zij maakt momenteel furore onder de naam Desh met haar groovebased songs op Spotify die vele miljoenen keren beluisterd zijn. Maar tegelijk zit ze op de drumstoel bij Edsilia Rombley en Merol! Interview in de komende editie van Slagwerkkrant!  

Simon Phillips is natuurlijk the top of the bill voor deze dag. Speelt sinds jaar en dag op Tama, was op de viering in L.A. ook al aanwezig en heeft natuurlijk een waanzinnige carrière met bands als The Who en Toto en zijn eigen Protocol. Simon komt voor deze gelegenheid exclusief met de Protocol band naar Nederland! 

Camille Bigeault is de Franse dame die zich heeft toegelegd op de 'odd meters', ofwel wat we in het Nederlands wat apart 'vreemde maatsoorten noemen'. Voor haar zijn ze helemáál niet vreemd! 


Robert ‘Sput’ Searight, een van dé drummers’ drummers van dit moment, is bekend geworden in Snarky Puppy, deed in Nederland diverse concerten met zijn eigen band Ghost-Note (check hun nieuwe album Mustard 'n Onions), en was in 2022 de drummer voor de wereldtour van Toto. Oorspronkelijk was Eloy Casagrande op deze plek aangekondigd, maar die is verhinderd. Met Sput is een meer dan waardige vervanger gevonden! 

Ze werd bekend vanwege haar gig én album (Shifting Sands) in 2022 met bassist Avishai Cohen en heeft haar eigen band in Israel: de Roni Kaspi Band. Ze is een waanzinnig talent, check haar Insta roniponi100 maar eens, en werd in 2023 verkozen tot Jazzdrummer of the Year bij de Drumeo Awards! Ze komt naar Amstelveen met haar eigen trio! 

 

Anika Nilles was al beroemd, maar deed daar nog vele scheppen bovenop door haar wereldtournee met Jeff Beck. Nu is ze weer volop met haar eigen band aan de gang. 

David Bao grossiert in hippe grooves, puttend uit jazz, flamenco, funk en rock, en speelde met tal van beroemde artiesten in zijn thuisland Spanje. 

Uit Italië is Maxx Furian de afgevaardigde, doorgewinterd in een lange carriere met tal van Italiaanse artiesten, zoals Laura Pausini. Hij benoemt zijn eigen spel graag als 'liquid groove'. 

Host Michael Schack
Michael Schack staat bekend om zijn avonturen met elektronische drums en is ook een energieke virtuoos met akoestische Tama-drums. Hij speelt met artiesten en bands als Netsky, Clouseau, Milk Inc. en Ozark Henry. Hij staat bekend om zijn soloshows onder de naam DJDrummer en heeft een nieuwe theatershow 'Drummer Ex Machina'.

Tama's 50th Anniversary Celebration
Schouwburg Amstelveen
maandag 20 mei (2de Pinksterdag), 14.00u 

In Slagwerkkrant 241, mei-juni 2024 vind je een uitgebreid interview met drie Tama-drummers van het eerste uur en bepaald niet de minsten: Stewart Copeland, Billy Cobham en Simon Phillips. 
Vanaf vrijdag 17 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Slagwerkkrant op zonder verzendkosten.  

 

zoeken
zoeken