Release van de Week: Warren Haynes 'The Benefit Concert Volume 20’

Vandaag verschenen: 8 december 2023

Muzieknieuws 08-12-2023 13:33

'The Benefit Concert Volume 20' is de weerslag va de 30e jaarlijkse Christmas Jam van gitarist Warren Haynes, waarin een diverse groep artiesten samenkomt, zoals Joe Bonamassa, Gov't Mule, Tyler Ramsey, Scott Murawski en Ron Holloway, samen met Machan Taylor, Mini Carlsson, Mike Barnes en Ray Sisk van Gov't Mule. Het concert vond plaats op 7 en 8 december 2018 in Asheville, North Carolina.

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Spectaculair hoogtepunt van het 3-cd album en de dvd: de allereerste - en enige tot nu toe - uitvoering van Dave Grohl's 23 minuten durende instrumentale epos 'Play' dat Grohl onder zijn eigen naam in 2018 uitbracht, dat zich uitstrekt tot maar liefst 36 minuten in zijn live vertolking. ‘Play’ wordt live uitgevoerd door Grohl met Gregg Kurstin (toetsen), gitaristen Jason Falkner, Alain Johannes en Barrett Jones, Chris Chaney (bas), Drew Hester (percussie) en Abby the Spoon Lady (lepels).

Gelukkig is de uitvoering van Play ook op video te zien, met Dave Grohl op drums! 

Warren Haynes is een belangrijk figuur in het Amerikaanse muzieklandschap, geprezen als een van de meest formidabele gitaristen en vocalisten van onze tijd. Zijn carrière omvat onder meer zijn periode bij de Allman Brothers Band en The Dead en als lid van Gov’t Mule. Geproduceerd door Haynes en uitvoerend geproduceerd door Stefani Scamardo, werpt 'The Benefit Concert Volume 20' een licht op de blijvende aantrekkingskracht van livemuziek en het kameraadschap die deze koestert.

'The Benefit Concert Volume 20' is fysiek verkrijgbaar op vier verschillende dubbel-vinylvolumes (in verschillende kleuren: paars, oranje, blauw, rood), 2-CD + DVD-set en 3-CD + 2 Blu-ray-set alsook digitaal.

Luister hier naar alle tracks - ga er even voor zitten, 3 uur en 52 minuten! 

 

 

zoeken
zoeken