Nieuwe editie Mentos Grote Prijs van Nederland gaat van start! Schrijf je nu in.

Kans op € 10.000 en een optreden in TivoliVredenburg

Muzieknieuws 02-11-2023 07:28

Na een succesvolle en vernieuwde editie in 2022-2023 is de oudste onafhankelijke muziekcompetitie voor livetalent weer klaar om een nieuwe generatie muzikale talenten te ondersteunen bij hun reis naar de top. Voor de aankomende editie zijn samenwerkingen tot stand gekomen die de kansen voor opkomende artiesten aanzienlijk vergroten. Alle muziekgenres zijn welkom, inclusief A capella en instrumentaal.

Schrijf je nu in voor deze 36e editie van de Grote Prijs!
Doe dat vóór 20 december 2023
 
Aanmelden doe je op groteprijsvan.nl/voor-artiesten door een video te uploaden van een live-opname, een studio-opname of een videoclip. 

Tussen 21 december en 31 januari worden de eerste 27 acts geïnformeerd over hun deelname, geselecteerd door professionals (15x) of vanuit de provincies in samenwerking met de popkoepels, programmeurs, podia van Nederland (12x), of dat zij meedoen via de Mentos Wildcards die door het publiek worden bepaald. Daaruit komen nog 3 acts naar voren. 

Opnames in Wisseloord!
Net als vorig jaar zullen na de eerste selectie 30 getalenteerde artiesten de kans krijgen een live-opname te maken in de Wisseloord studio’s in Hilversum. Ze kunnen alle dertig rekenen op talloze PR-kansen om zichzelf te introduceren bij een nieuw publiek en krijgen waardevolle contacten en optredens.

Wisseloord opname van Lance Priester & Coeur, uiteindelijk winnaar van de Grote Prijs 2023

Halve finales 3 en 18 mei 2024, finale 8 juni 2024
De 10 halvefinalisten (gekozen door het publiek n.a.v. de video's die in Wisseloord zijn opgenomen) en de 4 finalisten krijgen de kans hun talent te tonen tijdens de liveshows. De halve finales vinden plaats op vrijdag 3 mei en zaterdag 18 mei in TivoliVredenburg. De vier beste acts uit deze halve finales zullen zich aan elkaar kunnen meten in de grote finale, die op zaterdag 8 juni zal plaatsvinden in TivoliVredenburg Utrecht.

Junkie XL, Eefje de Visser en Typhoon gingen je voor
De Mentos Grote Prijs van Nederland is dé springplank voor muzikaal talent. Dit instituut heeft de weg geplaveid voor artiesten als Lance Priester & Coeur (2023), Wies (2019), Yori Swart (2011), Eefje de Visser (2009), Lucky Fonz III (2006), Typhoon (2004), Brainpower (1998) en Junkie XL (1996), om er maar een paar te noemen. De Grote Prijs vormt de ontbrekende schakel tussen de overweldigende online muziekindustrie en de Nederlandse offline poppodia, die essentieel zijn voor de groei van muzikanten.

Uitgebreid prijzenpakket!
* Professionele live session clip in de Wisseloord Studios voor de eerste selectie van 30 bands en artiesten; in samenwerking met de Grote Prijs organisatie ontwikkel je een eigen mix en een live session videoclip.
* Optreden in TivoliVredenburg: als (halve) finalist treed je op voor een uitverkochte zaal in TivoliVredenburg.
* Gage: iedere act ontvangt 500,- euro bij de (halve) finale voor zijn optreden
* Boekingen: krijg de kans om geprogrammeerd te worden door de aanwezige programmeurs tijdens de liveshows.
Airplay op Qmusic: de finalisten krijgen airtime bij Stephans Pianobar op vrijdagavond om 21:00 uur
* Nationale media-aandacht: je carrière krijgt een boost dankzij de media-aandacht van partners NU.nl en Qmusic!
* Introducties aan professionals: je wordt in contact gebracht met een muzikaal netwerk om je carrièrekansen te vergroten
* Feedback van muziekprofessionals: ontvang online feedback op bijvoorbeeld jouw live optreden
* De winnaar krijgt één dag gratis studiotijd: met een fantastische sound-engineer neem je een eigen nummer op.
* Als winnaar krijg je € 10,000,- t.b.v. je carrière

Je kan je nu aanmelden - tot 20 december 
Om een naadloze overgang te creëren tussen de digitale en fysieke muziekwereld, heeft de organisatie in samenwerking met Sounders Music een innovatief digitaal platform en een app ontwikkeld voor het aanmeld- en selectieproces. Deze tool heeft vorig seizoen meer dan 200.000 stemmen opgeleverd voor deelnemende artiesten. Ook dit jaar bundelen het nieuwsplatform NU.nl en Qmusic met hun vrijdagavondprogramma Stephan’s Pianobar opnieuw hun krachten als mediapartners om te zorgen voor maximale exposure.
Check hier welke voorwaarden er zijn aan je deelname. Mag je solo deelnemen bijvoorbeeld? (antwoord is ja). Moet ik eigen repertoire spelen? (antwoord is ja). Wanneer vinden de opnames in Wisseloord plaats? (26 februari t/m 1 maart 2024). 

Meedoen? Upload jouw videoauditie en maak kans op 1 van de 30 plekken in de Mentos Grote Prijs van Nederland 2024.
Ga naar groteprijsvan.nl/voor-artiesten

 

 

zoeken
zoeken