Release van de week: Feiertag - Roots

Vandaag verschenen: 20 oktober 2023

Muzieknieuws 20-10-2023 15:43

Release van de Week is het nieuwe studioalbum van een drummer die zich omschoolde tot producer-dj en daarbij stiekem ook nog wel gewoon bleef drummen. Hybride noem je dat dan, en op ons eigen event Hybrid Drums Expericence 2021 liet hij zien wat dat allemaal behelst. Check Feiertag’s “Roots” hieronder via Spotify.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

 


Roots
is het derde studioalbum van Feiertag. Drummer-producer Joris Feiertag viert deze release met een speciale liveset op 3 november in de bovenzaal van de Melkweg, Amsterdam met gastvocalisten als Robin Kester en Leonard Luka.

De beats en grooves op het toegankelijke en prettig afwisselende album zijn grotendeels geprogrammeerd of stevig bewerkte live drums. Je hoort onversneden dance maar ook Afrikaanse ritmes en zelfs singer-songwriter vibes. Op het podium zal Feiertag vaak kiezen voor een hybride set van dj-set met drums en pads, zoals we hem zagen doen tijdens onze eigen event Hybrid Drums Expericence 2021.

De gastzangers zorgen net als op het album dat je in alle edm-sferen steeds het gevoel blijft houden dat je naar een song luistert. Het nummer Waiting For Tomorrow met Leonard Luka klinkt op het album zelfs bijna als een gewoon modern popliedje met live klinkende drums; een zeer modaal popliedje met wat soundscapy twists, maar beslist catchy.

 

 

 

zoeken
zoeken