Nieuwe aflevering Drumpraat met Olaf Fase

Sietse Huisman spreekt en speelt met Olaf Fase (Slagerij van Kampen, The Passion, Drumfase)

Muzieknieuws 24-08-2023 17:51

Dit is alweer de derde aflevering van Drumpraat in het vierde seizoen; het seizoen waarin Drumpraat en Slagwerkkrant de handen ineen hebben geslagen. Daarom ook komt deze nieuwe aflevering precies tegelijk uit met de nieuwe editie van Slagwerkkrant 237 (sep-okt 2023). Check het inspirerende gesprek met duizendpoot Olaf Fase met natuurlijk als uitsmijter een mooi drumduet met interviewer (en topdrummer) Sietse.

door Bouke Bijlsma

Sietse spreekt met Olaf over zijn actuele projecten: Slagerij van Kampen, The Passion, maar ook zijn lesmateriaal (boek Drumfase) en het konakol-avontuur (indiase ritmes) komen ruim aan bod. Hoe implementeert hij creatieve ideeën en opvattingen in zijn eigen spel? Opnieuw een onderhoudende aflevering van Drumpraat die met Slagwerkkrant als partner tot stand is gekomen.

Olaf Fase (foto SetVexy)

Check hier de nieuwe aflevering van Drumpraat met Olaf Fase


Slagwerkkrant 237 (sep-okt 2023)
, onder meer ook met de cursus U Vraagt Wij Spelen die Olaf al jaren voor ons schrijft, natuurlijk samen met Cesar Zuiderwijk, ligt vanaf 25 augustus in de winkel. Of bestel ’m bij ons via Muziekmagazines.nl

De Slagwerkkrant-cursus van Cesar & Olaf (collage)


Drumpraat, de online talkshow van Sietse Huisman, is alweer in z’n vierde seizoen. 
Het idee voor Drumpraat ‘als een Voetbal International-achtige praatshow over drummen’ stond al − er waren zelfs al twee afleveringen opgenomen (met Emmanuel Afriyie en Joey Marin de Boer) − toen in 2020 corona toesloeg en de lockdowns alles platlegden. Net als voor veel andere drummers vielen ook voor Sietse Huisman in een keer alle optredens, sessies, lessen en projecten weg. Hij besloot niet bij de pakken neer te zitten en de tegenslag op te vatten als een kans. De opnamen voor afleveringen 1 en 2 waren goed bevallen, er was voldoende online animo, en het belangrijkste: hij vond het superleuk om te doen!


Zo bouwde Sietse Huisman, bijgestaan door zijn vaste crew, het prille Drumpraat-initiatief uit tot een geoliede online drumshow met een trouw publiek en inspirerende topgasten uit de slagwerkwereld.

Check dit artikel op Slagwerkkrant.nl, voor alle afleveringen uit de eerste drie seizoenen, plus de eerste drie van seizoen 4, met Sebastiaan Cornelissen, Marco Prij en Olaf Fase.

zoeken
zoeken