Release van de Week: Montis, Goudsmit & Directie – Root Up

Vandaag verschenen - 3 maart 2023

Muzieknieuws 03-03-2023 11:30

Release van de week is op deze vrijdag "Root Up" van het trio Montis, Goudsmit & Directie. Nadat we vier jaar geleden al verwend werden met het debuutalbum ‘Taste of Culture’ keert Nederlands meest gevierde souljazz sensatie terug met nieuw werk. En zoals we van het trio kunnen verwachten is het weer een en al groove, swing en aanstekelijk speelplezier, met Cyril Directie achter de drums!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Root Up bestaat uit acht tracks waarin er geen enkel moment op de rem wordt getrapt. Of het nou de Hammond van Montis, de gitaar van Goudsmit of de drums van Directie zijn. Het trio weet gedurende het album je aandacht continu vast te houden, terwijl je tegelijkertijd steeds weer verrast wordt.

Zoals we van Directie weten zit ook dit album vol met aandacht voor detail. We spraken hem hierover in Slagwerkkrant 233, jan-feb 2023: ‘Dit trio met Frank en Anton heeft momenteel mijn grootste focus. In 2014 speelde ik voor het eerst met Frank in restaurant Pompstation. Bands mochten daar niet te groot zijn, dus werd het een duo: drums en Hammond. We bleken ontzettend veel gemeen te hebben en hadden direct een goeie klik. We hebben diverse gitaristen uitgeprobeerd, maar toen Anton erbij kwam, viel alles op z’n plek. Aanvankelijk deden we veel covers: Back At The Chicken Shack van Jimmy Smith, Sunny van Bobby Hebb en Ain’t It Funky Now van James Brown. Dat was vaak het drieluik waarmee we openden. Gaandeweg zijn we meer eigen composities gaan schrijven.'

Het nieuwe album is het levende bewijs dat die eigen tracks geweldig zijn. Root Up komt binnen met de track The Fit - die drumgroove, yes! 

Check in de video hieronder de show die het trio speelde op North Sea Jazz in 2021.

Het trio gaat live enorm tekeer, met een geweldige dosis humor bovendien, wat op dit album zeker ook overgebracht wordt: de virtuoze drumtechniek van Directie, de indrukwekkende improvisatiekracht van Montis en de gitaristische magie van Goudsmit is. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen!

Root Up is vanaf vandaag verkrijgbaar op cd en vinyl. Het album is ook te beluisteren op de diverse streaming services. 

Editie 233 met het interview met Cyril Directie is nog verkrijgbaar via deze link.

zoeken
zoeken