Release van de Week: DeWolff - Love, Death & In Between

Vandaag verschenen - 3 februari 2023

Muzieknieuws 03-02-2023 08:28

De laatste jaren nam DeWolff praktisch ieder album op in hun eigen Electrosaurus Southern Sound Studio. Voor ‘Love, Death & In Between’ reisde de band echter af naar de Kerwax Studio in Bretagne, met louter vintage analoge opname-apparatuur. Ze namen maar liefst acht gastmuzikanten mee. Vanaf vandaag is het album onze Release van de Week. In de komende editie van Slagwerkkrant vind je een uitgebreid interview met Luka van de Poel. (foto's Satellite June)

Elke vrijdag verschijnen er duizenden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Voor dit album besloot de band hun studio in Utrecht te verlaten en te verhuizen naar Frankrijk om op te nemen in de prachtige Kerwax Studio. Het album is volledig analoog opgenomen, live en direct op tape, zonder overdubbing, met spullen die dateren van de jaren veertig tot de jaren zeventig.

Luka van de Poel vertelt ons: 'Op ons nieuwste album Love, Death & In Between hebben we weer echt samengewerkt als een band. Dat vinden we toch echt het fijnst. En dan dienend spelen, ik geniet ervan. Met een mooie pure sound, natuurlijk.’

‘Ik hou van de echte, pure sound van drums, zoals de jazzjongens in de jaren vijftig en zestig klonken. En later hadden drummers als Bonham, Paice en Mitchell eigenlijk een vergelijkbare sound. Hooggestemde drums, veel ketelklank, niet zo geproduceerd en moddervet, zoals veel drumsounds van later. Eigenlijk ben ik vooral heel erg beïnvloed door de late jaren zestig en begin jaren zeventig. Alles wat na de seventies kwam, kan me niet zo bekoren. Veel te overgeproduceerd, drums klinken niet meer menselijk, niet ambachtelijk. Zo willen wij juist wél klinken. Gelukkig hoor je dat tegenwoordig trouwens bij best veel bands wel weer terug.’

Het resultaat is subliem. Centrale track is Rosita, een medley van 16 minuten, die je heerlijk allerlei hoeken van de kamer laat zien. Gitarist Pablo van de Poel zegt: “Leon Russell doet op een livealbum een medley. Ik vond het een heel vet idee om dat te doen, maar dan met nieuwe songs die één lang verhaal vertellen dat ook weer alle kanten op vliegt. Nu we het live spelen, merk ik dat het zó vrij is. Nog vrijer dan onze andere nummers.”

Met deze video krijg je een beeld van de situatie in en rondom de Kerwax studio. 

 

Beluister hier het hele album: 

 

zoeken
zoeken