Release van de week: Ezra Collective - Where I'm Meant To Be

Vandaag verschenen - 4 november 2022

Muzieknieuws 04-11-2022 07:11

De populaire Britse band Ezra Collective met bandleider en drummer Femi Koleoso is terug met een nieuw album via Partisan Records. Het project is een viering van het leven waarin de groep nooit eerder zo goed uit de verf kwam als ensemble. Het plezier spat er vanaf en dan hebben we het nog niet eens gehad over de gastoptredens van onder meer Sampha the Great.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

door Wiebe Vos

Where I'm Meant To Be is een plaat die, zoals we verwachten van Ezra Collective, jazz in een nieuw jasje steekt: een hybride sound die inspiratie haalt uit hiphop en R'n'B. De beats van drummer Femi Koleoso, die ook gedrumd heeft voor Gorillaz, legt de basis voor de andere bandleden.

Het album start gelijk met het hoogtepunt Life Goes On (feat. Sampa the Great), opvallend genoeg met een reggaetonbeat. No Confusion ft. Kojey Radical begint met de uitspraak van Kojey Radical: 'I'm playing jazz my way', in dit geval een klassieke afrobeat, die Femi Koleoso in de beste Tony Allen-traditie speelt. Koleoso grossiert in beats van reggae tot verschuivende beats in de beste Chris Dave aanpak. 
 
Bekijk de video hieronder waarin Ezra Collective het nummer live speelt in de officiële videoclip.
 
 
Ezra Collective toont weer aan een van de pijlers van de hippe, levendige Britse jazzscene van dit moment te zijn. Luister hier naar het album. 
 
 
 
 
Woensdag 15 februari 2023 speelt Ezra Collective live in Paradiso Amsterdam. 

 

 

zoeken
zoeken