Release van de week: Steven Brezet - World Traveler

Vandaag verschenen - 2 september 2022

Muzieknieuws 02-09-2022 07:07

Gisteren vertrok hij naar Colombia om met Beatriz op het Barranquijazz Festival te spelen. Vandaag komt zijn album uit met de toepasselijke naam World Traveler, waarvoor hij de crème de la crème van ’s werelds percussietop heeft weten te strikken: Roberto Quintero, Luisito Quintero, Orlando Poleo, Pedrito Martinez, Little Johnny Rivero, Gerardo Rosales, Weedie Braimah en Nate Werth. Steven Brezet heeft een wereldplaat afgeleverd, Slagwerkkrant Release van de Week!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Rotterdam is de hofleverancier van toppercussionisten. Steven Brezet is er zo een, en na zijn vele projecten als sideman heeft hij nu een album onder eigen naam gemaakt. De titel World Traveler slaat op zijn vele reizen naar Brazilië, Cuba, Curaçao, Marokko, Guinee en Senegal. Steven vertelt: ‘Mijn eerste reis was op mijn zestiende met Aly N’Diaye Rose. Hij nam mij mee naar Senegal en ik zag wat daar gebeurde, met die heftige sabardrums. Op die plek voelde ik de spirit die je onmiddellijk pakt; het is iets magisch. Dat was voor mij een bepalend moment.’

Steven Brezet (30) is zowel nationaal als internationaal een veelgevraagd percussionist. Hij speelt met Koffie, af en toe met Gallowstreet, en speelde voor de coronatijd regelmatig met de bands rondom Snarky Puppy’s Michael League, Bokanté en Bill Laurance: ‘Dan word je last minute gebeld en moet je heel snel dertig nummers instuderen en afwachten wat er op de setlist komt.’ Vanaf september start hij met lesgeven aan het Conservatorium van Amsterdam. We spraken vier jaar geleden ook met Steven, toen naar aanleiding van zijn debuutalbum The Arrival en zijn bijzondere performance op Snarky Puppy’s album We Like It Here. Lees dat interview in Slagwerkkrant 208 (nov-dec 2018). In de komende editie volgt een interview naar aanleiding van het World Traveler album. 

Dit is de teaser voor het album die Steven vorig jaar al op Youtube zette: 

 
World Traveler is een briljante plaat geworden, met fraaie composities van Angel Vallenilla en Oscar Cordero, op basis van Brezets percussieve ideeën, perfect gearrangeerd en opgenomen, boordevol briljante congasolo’s en ook nog uitgebracht bij het New Yorkse label Circle 9. 

 

 

zoeken
zoeken