Release van de week: Antonio Sanchez - Shift (Bad Hombre Vol. II)

Vandaag verschenen - 26 augustus 2022

Muzieknieuws 26-08-2022 10:08

Antonio Sanchez flikt het weer! In 2017 bracht hij onder eigen naam zijn album Bad Hombre uit, waarop hij alles zelf speelt: drums en elektronica. Nu is er - nadat hij sindsdien nog op 18 (!) albums te horen was, waaronder zijn eigen Migration plaat - Shift (Bad Hombre Vol. II), waarop hij wederom alle instrumenten zelf ter hand neemt, maar dit keer met op elke track een andere vocalist, en niet bepaald de minsten. Een gloedvol, superhip klinkend album!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

In 2017 schreef ik bij uitkomen van Bad Hombre: 'Soms kom je van die albums tegen die puur origineel zijn. Met Bad Hombre is dat het geval. Antonio Sanchez kreeg bij het maken van de filmmuziek voor Birdman de smaak te pakken om drums de hoofdrol te geven in eigen composities.

In ons interview tijdens North Sea Jazz 2016 (zie Slagwerkkrant 196) zegt hij: ‘Dat de muziek voor Birdman uit louter drums bestaat, is ontegenzeggelijk de bron voor mijn nieuwe soloproject.’ En zo geschiede.

Ook Shift (Bad Hombre Vol. II) is elektronica en drums. De drums klinken gortdroog en groots. Sanchez speelt vrijwel voortdurend over een breed tapijt elektronica heen. Veelal groovend, met zijn karakteristieke precieze ritmes, geïnspireerd door de drummachineritmes van artiesten als Aphex Twin en Bonobo. Zijn roots in de jazz – hij is al jaren drummer bij Pat Metheny – zijn hoorbaar, maar nieuwe inspiratiebronnen hebben hem heel andere wegen doen inslaan.   

Op het album doen de volgende zangers en zangeressen mee: Dave Matthews, Ana Tijoux, Becca Stevens, Trent Reznor, Maro, Thana Alexa, Nicole Zuraitis, Lila Downs, Meshell Ndegeocello, Silvana Estrada, Kimbra en zijn er gastrollen voor Pat Metheny en Rodrigo y Gabriela. (Erk Willemsen).

zoeken
zoeken