Release van de week: Halestorm - Back From The Dead

Vandaag verschenen: 6 mei 2022

Muzieknieuws 06-05-2022 14:15

Amerikaanse metalrockband Halestorm bestaat al bijna 25 jaar en toch is dit pas hun vijfde studioalbum. Frontvrouw Lizzy Hale heeft een overtuigende stem die lekker in distortion kan schieten, maar ook goed past in de rechttoe rechtaan rockanthems die band graag produceert (net als haar ongecompliceerd rake gitaarpartijen). Broer Arejay Hale is een expressieve drummer die nadrukkelijk aanwezig is in de bandsound met zijn afgemeten sound en bijna poppy voorwaartse opvatting. Op “Back From The Dead” doet de band precies wat de titel belooft: sterk terugkomen.

door Bouke Bijlsma

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Halestorm - Back From The Dead


Halestorm is een band die drijft op een ijzersterke livereputatie (regelmatig 250 concerten in 1 jaar) en een paar populaire rockkneiters als I Miss The Misery en Love Bites (beide uit 2012).

Halestorm live @Rock Am Ring (2019) - foto Sven Mantel

Zoals veel bands grepen ook de podiumdieren uit Red Lion, Pennsylvania de covid-pandemie aan om een nieuwe plaat op te nemen. Steviger dan ooit. Lizzy gromt en grauwt alsof de lockdown haar nog steeds in de kouwe kleren zit. Arejay klinkt hier en daar zelfs bijna als een ‘gewone metaldrummer’ maar op single The Steeple laat hij zich weer wat meer van zijn poppy rockkant zien.

Lizzy Hale - foto Sven MantelEn hier hoor je de titeltrack van de plaat:


En zo klinkt Halestorm live (let op dat drumintro van Arejay Hale):

 

Beluister hier het gehele album via Spotify

  

zoeken
zoeken