Dominique Vleeshouwers centraal op STRP x TROMP festivalavond

Donderdagavond 7 april 21.00-02.00 met Max Cooper ft. Dominique, Beatrice Dillon ft. Kuljit Bhamra, Playground, Fusus

Muzieknieuws 28-03-2022 07:03

Het gerenommeerde STRP Festival in Eindhoven staat van 7 tot 11 april in het teken van visuele kunst, technologische perspectieven, experimentele dialogen en muzikale optredens. Op de openingsavond treden maar liefst vier acts aan waarin slagwerk een grote rol speelt. Dominique Vleeshouwers treedt in de Grote Zaal van Muziekgebouw Eindhoven aan met zijn eigen Playground en in een speciaal project met de Britse dj-producer Max Cooper.

Op deze avond zoeken twee Eindhovense festivals elkaar op: STRP en TROMP. Ze verbinden elektronische muziek met slagwerk, in een zoektocht naar de nieuwste acts, collabs, releases en ritmes.
Klik hier voor tickets

Dominique Vleeshouwers was de winnaar van Tromp Percussion in 2014 en maakt sindsdien furore met tal van projecten waaronder zijn eigen Playground. Nu staat hij centraal op deze STRP x TROMP avond. 

Playground
Playground is de elektronische outfit van Dominique Vleeshouwers. Samen met de Berlijnse toetsenist Benjamin Geyer (op de foto links) maakt Vleeshouwers symfonische techno. De twee ontwikkelen voor deze gelegenheid nieuw materiaal dat voortbouwt op het succes van hun eerste samenwerking, twee jaar geleden tijdens Tromp Percussion 2020. In het interview in Slagwekrkrant 220, nov-dec 2020 zegt Dominique: ‘Ik ben veel producers en dj’s gaan luisteren, van Max Cooper en Darkside, echt de technokant, tot Brian Eno en nu ook weer Stockhausen. Hans Zimmer luister ik voor de filmmuziekkant, dus hoe je de dramatische rol van de synthesizer toepast. De stijl waarop we ons proberen te richten noemen we symfonische techno. We willen van die geluidswereld een filmisch en symfonisch geheel maken, met akkoordprogressies en ritmewisselingen.’

Max Cooper ft. Dominique Vleeshouwers
Die ontwikkeling in de symfonische techno gaat Dominique Vleeshouwers nu verder uitbouwen in het STRP x TROMP-project met de Britse dj-producer Max Cooper. Hij is een een techno/house/minimal DJ & producer uit Londen die bekend staat om z’n emotionele techno, vaak vanuit een wetenschappelijk perspectief benaderd. Zijn live sets zijn ondersteund door breed uitwaaierende visuals die je meevoeren in zijn performance. Max Cooper zal deze avond ook zijn nieuwste album Unspoken Words presenteren. 

Lees het interview met Dominique Vleeshouwers in Slagwerkkrant 220, nov-dec 2020. Download de pdf. 

Beatrice Dillion ft. Kuljit Bhamra
Ook bij de andere twee acts op deze STRP x TROMP avond vervult slagwerk een belangrijke rol. De Londense producer Beatrice Dillon neemt tablaspeler Kuljit Bhamra mee voor haar concert op het festival. Dillon’s tracks blinken uit in precieze productie en gaan van minimalistische techno met blazerssamples tot dub met tabla. Wat dat teweeg brengt hoor je op deze track van Dillon's album Workaround. 

Fusus
De avond wordt geopend door Fusus, een collectief van drie multi-instrumentalisten/producers Ruben Maathuis, Koen Vosmeijer en Koen Klunder die hun oorsprong in klassiek slagwerk versmelten met nieuwe elektronische muziek. Met een uitgebreide verzameling van ontlede drumsets, melodisch slagwerk, synthesizers, samples en lichteffecten bouwen ze een brug tussen analoge en elektronische geluiden. 

STRP x TROMP
Donderdag 7 april, 21.00-02.00
Muziekgebouw Eindhoven, Grote Zaal

Klik hier voor het Facebook event.

zoeken
zoeken