Release van de week: Sabaton - The War To End All Wars

Vandaag verschenen: 4 maart 2022

Muzieknieuws 04-03-2022 16:00

Zweedse heavymetalband Sabaton - met sinds 2016 drummer Hannes van Dahl in de gelederen - heeft altijd iets gehad met geschiedenis en oorlog als thema’s voor hun teksten, hun video’s en natuurlijk ook de sound van hun muziek. Ook zij hadden niet kunnen bevroeden hoe actueel hun nieuwe album zou zijn op de dag van de officiële release. Misschien hebben ze zelfs getwijfeld of het wel gepast was het album vandaag uit te brengen, net zoals wij even getwijfeld hebben of het gepast was om het uit te roepen tot Release van de Week. Maar zoals meestal in dit soort gevallen overwint de behoefte om gewoon door te gaan, en kunst, cultuur en muziek hun natuurlijke plek te geven in de werkelijkheid en ons dagelijkse bestaan.

 

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.


Voor eerstvolgende editie, Slagwerkkrant 289 (mei-juni 2022), deed redacteur Jean-Paul Heck een interview met drummer Hannes van Dahl, en natuurlijk komen daarbij vooral diens partijen voor het nieuwe album aan bod.

Hannes van Dahl

Hij wist er wel wat onthullende details over te vertellen… Wij verraden echter lekker niks en laten de inleiding van het album gewoon over aan de openingsverklaring van de band zelf:

‘Al bijna twee decennia zingen we over historische veldslagen en oorlogen van over de hele wereld. Twee jaar zijn verstreken sinds de release van ons laatste album The Great War, een conceptalbum met verhalen uit de Eerste Wereldoorlog. Sindsdien hebben we gezamenlijk gezocht naar het volgende hoofdstuk in onze story telling. Wordt het Zweedse geschiedenis? De Amerikaanse Burgeroorlog? Het verhaal van Napoleon, of misschien de kruistochten? Nee beste vrienden.. We richten ons weer op het begin van de 20ste eeuw. Wij presenteren: The War To End All Wars! Wij waren ervan overtuigd dat er meer te ontdekken was over dit specifieke moment in de geschiedenis. Er zijn nog zo veel verhalen te vertellen over De Eerste Wereldoorlog; en er valt nog genoeg over te leren...’

 Sabaton


Dit is de video-aankondiging van het album:

 

En hieronder hoor je de twee tracks die Sabaton al eerder publiceerde (respectievelijk op 7 januari en 11 februari), compleet met behoorlijk ‘story tellende’ video's. Check ook de rol van Hannes van Dahl hierin.

 

 

En het gehele album kun je hieronder beluisteren via Spotify


Het interview met Hannes van Dahl lees je vanaf medio april in Slagwerkkrant 229 (mei-juni 2022)

zoeken
zoeken