Release van de week: Koen Herfst - Isolation Sessions

Vandaag verschenen - 25 februari 2022

Muzieknieuws 25-02-2022 07:16

Een uitstekende pop-rock plaat met uitstapjes naar dance en metal. Divers dus! Een album dat de immer actieve Koen Herfst in lockdowntijd maakte: Isolation Sessions. Release van de Week op Slagwerkkrant.nl!

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

In het boek dat Koen Herfst over het maakproces van het album maakte besluit hij de inleiding met de woorden: 'Here’s a glimpse into my life of the last two years!' Isolation Sessions is zijn derde solo-album. 

Onszelf zijn
Het openingsnummer is Restless Wayward Child, een klassieke rocktrack met DeWolff's Pablo van de Poel die het verhaal vertelt van twee rockers die dolgraag weer de weg op willen om te doen waarvoor ze in de wieg zijn gelegd: rocken en toeren! Connection Please is een roep om verbinding en Waiting To Be Myself Again behandelt een thema waar de meeste mensen zich in kunnen vinden; deze tijden waren vreemd voor ons allemaal en we konden niet echt onszelf zijn. Kunnen we dat eindelijk?

Collabs
De tracks op het album maakte hij soms helemaal zelf, zoals vanzelfsprekend drie korte, fraaie drumsolos, maar meestal samen met anderen. Koen zorgt wel dat hij niet écht in isolatie komt! Percussievriend Vernon Chatlein duikt regelmatig op. Op The Divided States Of America zingt Harrison Young, Going Under bevat een zinderende gitaarsolo van Marcel Coenen. En op Back To Paradise zingt Vandenberg bandmaat/bassist Randy van der Elsen. Verder violiste Erica Carpanedo, bassisten Daniel Lottesberger en Camille Meiresonne, toetseniste Rosa Sanne de Jonge, zanger-gitarist Kaan Yazici en vele anderen! 

Het hele album: 

 
www.koenherfst.com 

 

zoeken
zoeken