Release van de Week: Silk Sonic - An Evening With...

Vandaag verschenen: 12 november 2021

Muzieknieuws 12-11-2021 16:08

Eindelijk is het full album van Silk Sonic uit. Het funky superduo Bruno Mars en Anderson .Paak verraste de muziekwereld maart 2021 met de track "Leave The Door Open", een ubercoole video, en vooral met de aankondiging dat de nieuwe formatie zou doorhalen met een volledig album. Dat moest wat worden! Maar na een bijzonder smooth optredens bij de Grammy Awards bleef het vrij lang stil. Maar het lange wachten wordt beloond: hier is "An Evening With Silk Sonic". Check hieronder de diverse video's en natuurlijk het gehele album via Spotify.

door Bouke Bijlsma

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

 

De foto met de tracklist brengt nadrukkelijk een drumstel in beeld, en dat is geen toeval. Dat Anderson .Paak behalve topproducer, songwriter en zanger ook een drummer is met een pocket van heb ik jou daar, dat weet iedereen die de afgelopen jaren een beetje heeft opgelet (of die hem bezig zag tijdens North Sea Jazz 2018). Maar ook Bruno Mars kan 'm serieus raken op een drumstel; zo serieus dat Mark Eeftens ooit een Notentip wijdde aan een van Bruno Mars' zelf ingespeelde grooves.

Dat Mars op de promofoto een basgitaar in zijn handen heeft, zou bij elke andere artiest tot scepsis leiden (beetje interessant doen voor het plaatje wellicht, en je kunt moeilijk allebei een paar stokken achter je broekriem steken), maar in het geval Bruno Mars zou ik terughoudend zijn met commentaar. Goede kans dat die rotzak daar ook gewoon weer bovengemiddeld handig op is. Net zoals James Brown naast zanger, songwriter, danser en heel behoorlijke drummer, ook gewoon een volwaardig Hammond-organist was en als zodanig diverse instrumentale platen maakte.
En dan ook nog zo cool op de foto staan... God damn!
 


BTW
Voor basliefhebbers staat er nog een intrigerende credit op de voorkant van de albumhoes... Check it out!

 

De eerste videokennismaking met Silk Sonic in maart 2021:


En kort daarop live @The Grammy's

 

En, gewoon omdat het kan, een akoestische versie aan de piano:

 


De plaat An Evening With Silk Sonic bestaat uit negen tracks, heeft een jaren '70 Soultrain sound en vibe, en is geproduceerd door Bruno Mars en D'mile.

Mars zegt over de muziek: 
"It’s all from the heart, because we’re writing from our experiences, from our relationships — it’s rare that two men can come together and talk about love."


Hier nog twee video's met tracks van het album:  

 Beluister hier An Evening With Silk Sonic via Spotify

 

 

zoeken
zoeken