Release van de week: Leendert Haaksma - 12 Combustions - met Martijn Vink

Vandaag verschenen: 15 oktober 2021

Muzieknieuws 15-10-2021 14:25

Leendert Haaksma heeft met Michel van Schie op bas en Martijn Vink op drums een geweldig eerste album onder eigen naam afgeleverd. De titel van de eerste track op het album, Bonham, verraadt al waar 12 Combustions heen gaat: flink rocken, veel ruig en virtuoos gitaarwerk, baswerk en drumwerk, met roots in de seventies. Lekker los dus, met referenties aan allerlei stijlen, van jazz, via fusion naar rock. Luister hier naar het album en bekijk de making of video's die we tijdens de opnames maakten.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

‘12 Combustions’ is een intens instrumentaal album met alleen eigen werk. Afgelopen maart ging Leendert Haaksma, natuurlijk bekend als gitarist van Anouk, The Scene, The Voice of Holland, en vele andere projecten, de studio in voor zijn eerste soloalbum. Het komt vooralsnog alleen digitaal uit, op de bekende streamingplatforms, zoals Spotify, Apple Music, Deezer en Tidal.

In Slagwerkkrant 226, die over twee weken uit spreken we met Martijn Vink over het album. Binnenkort verkrijgbaar dus! 

Martijn Vink
Als drummer van onder meer Anouk en het Metropole Orkest is hij gewend om heel veel verschillende stijlen neer te zetten, en dan altijd volgens de wensen van een artiest, producer of dirigent. Op 12 Combustions, het eerste soloalbum van sessiegitarist Leendert Haaksma (Anouk, Voice Of Holland), had Martijn Vink nu eens alle ruimte om z’n eigen gang te gaan, maar het verschil was minder groot dan je zou denken: ‘Ik ben altijd en overal helemaal mezelf.’

‘Wat de plaat van Leendert bijzonder maakt, is dat het geweldig is om iemand te helpen zijn muzikale droom waar te maken. Dat geeft natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid, maar ja, dat had ik vroeger ook al bij New Cool Collective, en eigenlijk alle bandjes, waarmee je probeert samen te gekke dingen te maken en nieuwe dingen uit te proberen. Altijd heerlijk om aan zo’n proces deel te nemen. Leendert kwam met zijn muziek, en ik dacht: jee, wat gaaf. Je voelt je echt weer jongens in de garage; dat idee.’

Dit is de video van het nummer Wednesday, live in de studio opgenomen.  

En in deze video spreekt Martijn Vink over de drums en bekkens die hij gebruikte op het album. 

 

Beluister hier het volledige album. 

zoeken
zoeken