Yorán Vroom’s Celebration for Eddy (6 oktober 2021)

Eddy Veldman 70 jaar (5 oktober 2021)

Muzieknieuws 04-10-2021 17:43

Morgen, op dinsdag 5 oktober 2021, wordt de zeer geliefde en gewaardeerde drummer/educator uit Amsterdam, Eddy Veldman, 70 jaar oud. De dag daarop, woensdag 6 oktober, is er een mooie tribute-avond in het Bimhuis Amsterdam, met een concert door de all star band rond Yoran Vroom, in aanwezigheid van vele muziekvrienden uit zijn lange carrière. Uiteraard is Slagwerkkrant daarbij van de partij, dus reken op een online verslag (en in een volgend nummer van ons blad komen we er zeker ook op terug).

door Bouke Bijlsma

Gedreven organisator van de feestelijkheden is drummer Yorán Vroom, die ons uiteraard voortijdig op de hoogte bracht van zijn stoute plannen. Onder de naam Celebration for Eddy stelde Vroom een concertprogramma samen waarin hij zijn Surinaams-Nederlandse roots eert en tegelijkertijd een ode brengt aan zijn voormalige drumleraar en inspirator.


Check het video-interiew met Eddy uit 2016 doo het Nederlandse Jazz Archief

Yoran Vroom (foto Dennis Boxem)

Vroom: ‘Er staat een 11-mansformatie op het podium, en we brengen allemaal nummers uit Eddy’s lange carrière. Liedjes uit zijn hele oeuvre, met tracks van zijn solo-cd’s, het Surinam Music Ensemble, Reality, Solat, noem maar op. Naast percussionist Ponda O’Bryan heeft Eddy als leraar en inspirator een grote rol gespeeld in mijn muzikale ontwikkeling. Natuurlijk is dit een volwaardig concert waar iedere muziekliefhebber van kan genieten, maar op de eerste plaats is het een ode aan Eddy en mijn Surinaams-Nederlandse roots!’

Yoran Vroom (foto Les Adu) 

De band:
Jasper van Damme - alt sax
Marc Mangin - tenor sax/ arr
Alvaro Jimenez - trompet
Pablo Martinez - trombone
Timothy Banchet - piano/keys
Ruben Drenthe - keys
Rory Ronde - gitaar
Louis Drenthe - bas
Yoràn Vroom - drums
Yariv Vroom - percussie
Fantison Araby madinka - percussie

Met als speciale gasten:
Ronald Snijders - fluit
Franky Douglas - gitaar
Glenn Gaddum Sr. - toetsen
Glenn Gaddum Jr. - bas
Lesley Joseph - bas 

woensdag 6 oktober 2021
Het Bimhuis, Amsterdam

 

Eddy Veldman

Helaas gaan wij met Slagwerkkrant al op 7 oktober naar de drukker, dus een verslag in het blad komt een heel nummer later (SWK 227), maar natuurlijk komen we hier op de site met een uitgebreid online verslag. Voor nu zeggen wij simpelweg:
Gefeliciteerd Eddy, en bedankt voor alle inspiratie!

Check ook de site van Eddy Veldman

 

zoeken
zoeken