Beats Op De Fiets - Mobiel, duurzaam en creatief

Marcel van Cleef en Chaya Handpans

Muzieknieuws 15-09-2021 11:35

In Slagwerkkant 225 (sep-okt 2021) openden wij nieuwsrubriek OPmaat met mooie foto's van Beats Op De Fiets, een cool initiatief van slagwerker Marcel van Cleef. Helaas sloop er in de tekst van het artikel een storende fout. Marcel heeft een endorsement bij Chaya Handpans, en de handpan die je in zijn mobiele set-up ziet staan is dan ook een Chaya Handpan, en geen Sela Harmony Handpan, zoals wij schreven. Hieronder vind je ook mooie extra foto's en een video.

 

Hieronder lees je het volledige nieuwsbericht, nu met de correcte informatie over de handpan, en presenteren wij meteen ook de volledige fotosessie van Marcels set-up (door fotograaf Oskar Arndt).

Met zijn nieuwe project Beats Op De Fiets gaat de in Berlijn woonachtige Nederlandse slagwerker Marcel van Cleef op een ongewone concerttournee. Hij bouwde een bakfiets om tot een verrijdbaar podium. De fiets is tegelijkertijd een vervoermiddel, een platform en een laadruimte: mobiel en duurzaam.

Opgevouwen is de box compact en biedt hij ruimte voor apparatuur, instrumenten en een PA. Uitgepakt heb je een professioneel podium. Hiermee is Van Cleef flexibel en tovert hij elke locatie om tot een openluchttheater. Solo of samen met andere muzikanten; alles is mogelijk.

Op zijn hybride percussie/drumset, opgebouwd rond een compacte compacte Odery Cafe kit, verrijkt Van Cleef zijn ritmische composities met harmonieuze structuren. Check bijvoorbeeld links naast de hihat een melodisch slaginstrument als de Chaya Handpan, maar ook een LP Micro snare (kleine timbale met half snarenmatje) en een met de voet bespeelde Remo Tombek (soort djembé) als tweede bassdrum.

 

 


 
Check ook de site van Marcel van Cleef & Beats Op De Fiets

zoeken
zoeken