Release van de Week: Powerwolf - Call Of The Wild

Vandaag verschenen: 16 juli 2021

Muzieknieuws 16-07-2021 11:44

Call Of The Wild is het vijfde studioalbum van Duitse metalgigant Powerwolf, opgenomen met aardig wat Nederlandse inbreng. Natuurlijk met vaste drummer sinds 2011, Roel van Helden, maar ook met Nederlandse topmetalproducer Joost van den Berg (bekend van onder meer zijn werk met Epica, After Forever en Ayreon). In komende editie van Slagwerkkrant (#225, september-oktober 2021) lees je een mooi uitgebreid interview met de drummer uit Horst (nabij Venlo), die er een bijzonder oefenschema op na blijkt te houden en die opkijkt tegen zijn eigen drumtech! Hieronder kun je de plaat vast beluisteren en enkele video’s checken.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

In het interview, geschreven door onze metalspecialist Wouter Dielesen, vertelt Roel van Helden over de ruimte die hij kreeg van gitarist Matthew Greywolf, de primaire songwriter van Powerwolf (met zanger Atilla Dorn als klankbord). Uitgangspunt zijn altijd de voorgeprogrammeerde drumpartijen, maar op Call Of The Wild was er voldoende mogelijkheid om ze creatief in te vullen.
‘Neem Blood For Blood, een nummer met Keltische invloeden. Dat heb ik helemaal geshuffled en er stiekem een paar ghostnotes in gestopt. Ik vind dat een leuke partij geworden; een mooie mix van wat origineels en iets niet te afgezaagd, maar toch in dienst van de song. Een andere track waar ik een eigen draai aan gaf, is Alive Or Undead, onze tweede ballad. Net als bij vorige ballad Where The Wild Wolves Have Gone van The Sacrament Of Sin (2018) pakten we voor dit nummer een extra diepe snare, een 15” hihat en grotere bekkens, zodat alles wat logger en meer laid-back klinkt. Bij de meeste van onze stampnummers kun je lekker voor in de tel zitten en gas geven. Bij zo’n ballad is het mooi als hij een beetje ‘hangt’.’

 Roel van Helden met Powerwolf live in 2018 (foto Stefan Bollmann)

 

Check Powerwolf - Beast Of Gévaudan (Official Video)

 

En zo klinkt Powerwolf live:
Powerwolf - Sanctified With Dynamite (Live)

 

Powerwolf in 2021 (foto Matteo Fabbiani - VD Pictures)

 
Check hieronder het nieuwe album via Spotify

zoeken
zoeken