Release van de Week: Toto - With A Little Help From My Friends

Vandaag verschenen: 25 juni 2021

Muzieknieuws 25-06-2021 17:11

Een bijzondere release van Toto vandaag. De band heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en lanceert met “With A Little Help From My Friends” een nieuw livealbum in nieuwe bezetting (op dvd/cd, blu-ray/cd, vinyl en digitaal). Zeer opvallend daarbij is drummer Robert "Sput" Searight, die we natuurlijk kennen van Snarky Puppy en eigen formatie Ghost-Note. Decennia lang kozen onze lezers Toto  in de Slagwerkkrant Poll als “Beste band van de Wereld’; uiteraard vanwege de respectievelijke vaste drummers Jeff Porcaro en Simon Phillips. Dat is al een poosje niet meer het geval, dus we zouden zeggen: beluister hieronder de cd, check de video, en klik daarna meteen op Poll 2021 (rechts hierboven, rode balk) en laat je stem horen!

door Bouke Bijlsma

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Robert "Sput" Searight heeft natuurlijk grote schoenen te vullen bij de legendarische band, maar wie de drummer kent van zijn werk bij Snarky Puppy –of zijn geweldige clinic bij Drumland (Lijnden) op 2 november 2016 – begrijpt dat deze supermuzikale alleskunner niet gemakkelijk te intimideren is.

 
Sput op het Slagwerkkrant Podium van Drumland in 2016

Voordeel is dat hij (net als iedereen) de meeste nummers al wel grotendeels in zijn hoofd zal hebben gehad: Hold The Line, Pamela, Stop Loving You, Rosanna; wie kan deze klassiekers niet dromen? En van de titeltrack wordt menig Ringo Starr-bewonderaar soms gillend wakker…

Hieronder zie je de video van Toto’s live-uitvoering (die natuurlijk meer in de lijn ligt van Joe Cocker’s legendarische Woodstock-versie)


De release legt een speciale avond vast die plaats vond op 21 november 2020. Die dag presenteerden Gitarist Steve Lukather, zanger Joseph Williams en toetsenist-zanger David Paich de nieuwe line-up van Toto tijdens een wereldwijd live streaming event:

Nieuwe bandleden, bassist John Pierce (Huey Lewis And The News), drummer Robert "Sput" Searight (Ghost-Note/Snarky Puppy) en toetsenist/achtergrondzanger Steve Maggiora (Robert Jon & The Wreck)

Ook oude bekenden toetsenist Dominique "Xavier" Taplin (Prince, Ghost-Note) en multi-instrumentalist/vocalist Warren Ham (Ringo Starr) voegen zich ook weer bij oerleden Lukather, Williams en Paich.

Toto tijdens de live stream op 21 nov 2020De nummers die die avond live werden gespeeld zijn allemaal terug te vinden op het album:

 1. Till The End
 2. Hold The Line
 3. Pamela
 4. Kingdom Of Desire
 5. White Sister
 6. You Are The Flower
 7. I Won’t Hold You Back
 8. Stop Loving You
 9. Band Introductions
 10. Home Of The Brave
 11. Rosanna
 12. With A Little Help From My Friends

 

Hieronder kun je ze beluisteren via Spotify 

 

 

Tour 2022
Als je zelf ook zoiets wilt meemaken, is dat volgend jaar mogelijk, wanneer Toto gaat touren in Europa.
Hieronder de data in Nederland, België en Duitsland:

14 Juli 2022, Bonn (D), KunstRasen
15 Juli 2022, Amsterdam, Ziggo Dome
16 Juli 2022, Halle (D), Peißnitzinsel
20 Juli 2022, Tussling (D), Schlossplatz
21 Juli 2022, Middelkerke (B), Proximus Pop-Up Arena
28 Juli 2022, Schwetzingen (D), Schlossgarten

Check voor meer info de site van de band

En vergeet niet je stem te laten horen op: www.slagwerkkrant.nl/poll 

zoeken
zoeken