inJazz presenteert streams van 8 Nederlandse jazzacts

23 en 24 juni vanuit LantarenVenster, Bimhuis, TivoliVredenburg en Paradox

Muzieknieuws 11-06-2021 11:27

Na de livestreams van vorig jaar juni, zal inJazz dit jaar een serie vooraf opgenomen concerten streamen, 16 in totaal, vanaf de eigen website en alle relevante socials. Dat gebeurt in de avonduren van woensdag 23 en donderdag 24 juni en woensdag 3 en donderdag 4 november.  

De inJazz selectie voor 2021 is een bonte mix van Nederlands en buitenlands talent, dat vrijwel zonder uitzondering de Nederlandse conservatoria als gemeenschappelijke factor heeft. Een enkele act is al langer actief, maar de meeste groepen zijn tussen 2018 en 2021 tot wasdom gekomen. Opmerkelijk feit is dat de coronacrisis hen een creatieve boost heeft bezorgd, die nu hopelijk kan worden opgevolgd met concerten en tournees.

23 & 24 juni streams
In nauwe samenwerking met vier videocrews en de technici van jazzclubs Bimhuis (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg) zijn alle inJazz artiesten voor 2021 vastgelegd in 15 minuten durende, intieme live-sets van hoge kwaliteit. Hierbij is bewust afgestapt van het idee 'doe alsof er een publiek voor je zit' – een aanpak die zowel artiesten als crew beviel en die resulteerde in vele unieke en soms adembenemende momenten. Klaar voor streaming, te beginnen op woensdag 23 juni en donderdag 24 juni!

Check het tijdschema op inJazz.nl voor de optredens van:

  • Doppler Trio
  • Idema/Serierse Quartet
  • Juanfer Marrero Group
  • K.O.Brass
  • Kruidkoek
  • Prashant Samlal Quartet
  • Sanem Kalfa, George Dumitriu, Joachim Badenhorst
  • Tijn Wybenga & AM.OK

Van iedere band is op inJazz.nl de biografie en de samenstelling te lezen.

3 en 4 november streams
Het tijdschema van de streams op 3 en 4 november wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Dan zullen de volgende acts hun performance laten zien: 

Alexander - Aviv Noam Quartet - Lucas Santana 5tet - NAUSYQA - Sam Newbould Quintet - Sjoerd van Eijck’s OAK en Teis Semey Quintet 

Met deze streams toont inJazz de vitaliteit en veerkracht van de Nederlandse jazzscene aan het Nederlandse én het internationale jazzpubliek. Achter de schermen wordt bovendien de (inter)nationale muziekbusiness benaderd en betrokken bij dit programma.

InJazz organiseert rond de streaming events voor alle groepen B2B-afspraken en presentaties over carrière-gerelateerde onderwerpen. Alle 16 inJazz acts voor 2021 zijn aangesloten bij Buma/Stemra.

inJazz, een initiatief van Buma, wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met Dutch Performing Arts, LantarenVenster, BIMHUIS, TivoliVredenburg en Paradox.

https://www.injazz.nl/festival/  

zoeken
zoeken