Release van de Week: Mammoth WVH - Mammoth WVH

Vandaag verschenen: 11 juni 2021

Muzieknieuws 11-06-2021 08:04

Wolfgang van Halen (ja, de zoon van Eddie) brengt ruim een half jaar na het verlies van zijn vader zijn eerste album uit met de titel Mammoth WVH, een naam die bij Van Halen-fans een belletje zal doen rinkelen. Ooit begonnen als drummer, speelde hij op het album alle instrumenten zelf. Een indrukwekkend debuutalbum van de multi-instrumentalist, die we voor het volgende nummer van Slagwerkkrant (september-oktober 2021; #226) ook wisten te strikken voor een interview.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Je zal maar naar Wolfgang Amadeus Mozart vernoemd worden. Dan wordt de lat hoog gelegd. Maar Wolfgang Van Halen lijkt het helemaal waar te maken. Tijdens de Van Halen-tour met David Lee Roth liet Wolfgang al zien een bekwaam bassist en achtergrondzanger te zijn. Daarna accepteerde hij eerst een job bij de band Tremonti (als gitarist!) en werd langzaam duidelijk dat hij meer was dan ‘de zoon van’.

Vanaf 2013 werkte hij aan zijn eigen album dat nu het levenslicht ziet met Mammoth WVH; hij is zanger, bassist, gitarist en drummer tegelijk. Waanzinnig. 


Check deze hilarische video! 

 

Jean-Paul Heck sprak met Wolfgang Van Halen voor Slagwerkkrant
: “Ik ben al jaren bezig om een betere muzikant op alle vlakken te worden. Tussentijds heb ik ook gewerkt om mezelf als zanger en songschrijver te verbeteren. Natuurlijk heb ik wat drumlessen van mijn oom Alex gehad en adviseerde mijn pa. Maar uiteindelijk gaven ze mij alle vrijheid om mezelf te ontwikkelen.”

‘Ik heb alles in de studio van mijn vader opgenomen. Het is een fantastische plek waar ik alle vrijheid heb om dingen te doen.’ Hij geeft aan dat het Mammoth-album al klaar was toen zijn vader vorig jaar overleed. ‘Hij heeft het allemaal gehoord en was erg trots. Dat ben ik ook op hem. Ik heb ooit gezegd dat hij de Mozart van onze generatie was en dat meen ik ook. Alles ging bij hem vanzelf. Daarnaast was hij een geweldige man en een fantastische pa.’  

Het volledige interview lees je in Slagwerkkrant 226 (september-oktober 2021) 


Vanaf juli gaat Mammoth WVH touren in de VS. Een voorproefje: 


Luister hier naar Mammoth WVH

zoeken
zoeken