Release van de week: Feiertag - Time to Recover

Vandaag verschenen: 28 mei 2021

Muzieknieuws 28-05-2021 06:38

Heerlijk zo'n producer die drummer is. En dat is te horen op dit debuutalbum van Feiertag. De lekkere grooves vliegen je om de oren, en ze zijn écht gespeeld, wat je in elektronische muziek niet al te vaak tegenkomt. 

Feiertag heeft zich de laatste jaren op allerlei manieren geprofileerd, met nu al tien jaar drums bij Kraak & Smaak, maar ook met twee succesvolle ep's en vele singles als 'Feiertag', zijn soloproject waarbij hij álles is, componist, producer, dj, drummer. Het debuutalbum Time to Recover is de kroon op al dat werk.  

Hybride drums
Joris Feiertag was een van de vier drummers die optraden tijdens ons Hybrid Drums Experience event vorige week. Hij opende zijn performance cq workshop met de track Vivid & Hazy, die niet op Time to Recover staat. Daarna speelt hij de track Remote Island die wel op het album te vinden is. Daarbij demonstreert hij de nieuwe functie Follow in Live 11 van Ableton: als akoestische drummer kan je daarmee het tempo bepalen van de sequence, simpelweg door een microfoon boven de bassdrum te hangen die je tempo oppakt; met een trigger kan het ook. De heerlijk omgekeerde wereld! Hij demonstreert het door lekker te gaan jagen! Kijk zijn performance hier: 

 
Ook laat hij de aanpak van zijn track met Tessa Rose Jackson van het album horen: Riptide. Tot slot laat hij met de track Nocturnality horen hoe hij als drummer/dj een nummer aanpakt.  

Time to Recover
De veelzijdigheid van Joris Feiertag komt op Time to Recover ruim naar voren. Aanstekelijke beats, hitgevoelige composities en goed gecaste collabs; zestien nummers die bovendien prachtig geproduceerd zijn met verrassende sounds en soms orkestrale arrangementen. Luister zelf: Doe 'ns gek, en koop het album op Bandcamp, digitaal, of die bijzondere limited edition dubbelvinyl:

 

De videoclip van Yearn:

Kijk ook naar drie songs van het album die Feiertag deze week voor 3voor12 Radio speelde, met Tessa Rose Jackson en Gosto. 

facebook.com/iamfeiertag

 

zoeken
zoeken