Release van de week: The Aristocrats - Freeze Live in Europe 2020

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Muzieknieuws 07-05-2021 16:15

Vlak voordat de pandemie uitbrak speelden The Aristocrats, het trio van drummer Marco Minnemann, gitarist Guthrie Govan en bassist Byron Beller, drie concerten in Spanje. Het resultaat daarvan vind je nu op Live in Europe 2020.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Met de release van ‘Freeze! Live In Europe 2020’ hebben The Aristocrats weer evenveel livealbums als studioreleases, maar dat maakt bij gitarist Guthrie Govan, bassist Bryan Beller en drummer Marco Minnemann weinig uit.
Hoewel hun composities opvallend sterk zijn, zitten hun optredens altijd zo vol spontaniteit en hun improvisaties bij vlagen zo vol humor dat zelfs bekend werk verrast.

Ook op het nieuwe livealbum is het indrukwekkend hoe behendig de band van speelse jazz en springerige country naar zware metal en weer terug via avontuurlijke progrock beweegt, vaak binnen hetzelfde nummer. Govan lijkt zich tijdens zijn solo’s soms weinig aan te trekken van de ritmewisselingen van Beller en Minnemann, maar toch komt alles altijd op zijn pootjes terecht.Bandcamp
The Aristocrats is een van die bands die het liefst eerst het album willen verkopen, en pas later ook de streaming services van hun materiaal voorzien. Dus koop het album nu voor slechts 10 dollar op Bandcamp.

Om een indruk van de muziek van dit waanzinning virtuoze drietal op dit album te krijgen, luister dan naar deze compilatie: 

 

 

zoeken
zoeken