Hans Eijkenaar terug bij The Voice

Na maandenlange ziekte wegens acute hepatitis

Muzieknieuws 04-05-2021 08:12

Volgende week beginnen de opnames van de Blind Auditions voor een nieuw seizoen The Voice. Hans Eijkenaar was sinds de liveshows van het vorig seizoen afwezig bij The Voice. Het was aanvankelijk niet duidelijk waarom hij vervangen was door Martijn Vink, maar Hans liet zes weken geleden al weten op Facebook: ‘sorry, antwoorden volgen later, eerst genezen, dank!’

Nu zijn de antwoorden er. Eind december werd Hans getroffen door een leververgiftiging (in dit geval een zeldzame allergische reactie op een homeopathisch geneesmiddel) met de uiterlijke effecten van geelzucht, resulterend in een acute ziekenhuisopname, begin januari. Tot twee keer toe raakte hij in coma, waar hij gelukkig steeds weer uit kwam, maar de vergiftiging was zo heftig dat overwogen werd een levertransplantatie te doen. 

Hans zelf besloot dat hij wilde proberen onder de bezielende leiding van een uitstekend artsenteam de heftige vergiftiging op eigen kracht te overwinnen; hij was per slot van rekening in uitstekende conditie, wars van drank en drugs. Met een op zich gezonde lever durfden de artsen het aan Hans de kans te geven autonoom te genezen.  

Dat lukte hem. Hans heeft twee maanden in het ziekenhuis gelegen en is nu twee-en-een-halve maand thuis aan het herstellen. Vanwege de heftige toxische reactie en de coma’s was Hans ook toen hij thuiskwam nog flink ‘van de wereld’, had geheugenproblemen en moest een aantal zaken echt opnieuw aanleren. Hij vreesde dat zijn drumspel eronder zou lijden, maar toen hij onlangs in de studio van Drumschool Cleuver, vlak om de hoek bij zijn huis, voor het eerst weer achter de kit zat om proef te draaien, merkte hij dat alles 100% oké was. 

‘Mijn conditie is weer bijna helemaal in orde. Mijn lever is inmiddels 80-90 procent genezen, en ik kan het werk bij The Voice weer hervatten’, aldus Hans Eijkenaar. 

Gefeliciteerd Hans, en we gaan weer van je genieten binnenkort!  

(tekst: Erk Willemsen, foto's: Klaas Jan Stol/Drummerszone) 

zoeken
zoeken