Release van de week: Gojira – Fortitude

Vandaag verschenen - 30 april 2021

Muzieknieuws 30-04-2021 11:05

De mannen van Gojira volgen hun laatste album ‘Magma’ uit 2016 op met ‘Fortitude’. Na zeven jaar kunnen fans weer helemaal uit hun dak gaan op de keiharde nieuwe tracks van het Franse metalinstituut.

(foto boven: Mario Duplantier door Alfred Nitsch)

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Eerder verschenen de nummers 'Born For One Thing', 'Amazonia' en 'Into The Storm' al als singles, met 'Another World' als b-side.

Interview in Slagwerkkrant
Drummer Mario Duplantier sprak met Slagwerkkrant over het nieuwe album. Hieronder alvast een voorproefje van het artikel in  Slagwerkkrant 223, mei-juni 2021. 

(Op Slagwerkkrant Plus, zie je een aantal video's van Mario, waaronder een prachtige drumsolo; dat artikel vind je hier.)

Als de drummer iets wilde bereiken met het nieuwe album, was het in dienst spelen van de band en de muziek. 'We zijn niet meer de twintigjarigen die alleen naar Metallica en Death luisteren. Onze persoonlijkheden en invloeden verschillen flink, we zijn vijfentwintig jaar bij elkaar, rond de veertig, en nemen de zaken tegenwoordig een stuk serieuzer. Daar heb ik mijn drumpartijen voor Fortitude op afgestemd.'

Minder technisch
'Ik was erg gefocust op het schrijfproces, meer als songschrijver dan als drummer en hielp mee met de arrangementen en het karakter van de nummers. Drummen kwam bijna op een tweede plek. In tegenstelling tot bijvoorbeeld The Way Of All Flesh speel ik op het nieuwe album veel minder technisch. Vergeleken met die plaat, is deze heel eenvoudig. Ik stop nu liever in elk nummer één te gekke fill dan dat ik de boel overspeel, zelfs als die fill maar één seconde duurt.'


De band verbond het nummer 'Amazonia' aan een actie om de Amazone te ondersteunen. 


Luister nu naar ‘Fortitude’ van Gojira.

zoeken
zoeken