Release van de Week: Dans Dans - Zink

Vandaag verschenen - 23 april 2021

Muzieknieuws 23-04-2021 07:58

Dans Dans is zo'n band die zowel op Pukkelpop als op North Sea Jazz geboekt wordt. Zink is het vijfde album van het trio, uitgekomen op het Gentse label Unday Records.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Dans Dans verenigt de talenten van gitarist Bert Dockx (Flying Horseman), bassist Fred ‘Lyenn’ Jacques (Lyenn, Lanegan band) en drummer Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU), een illuster trio dat met hun instrumentale nummers door alle muziekstijlen hen lopen, van psychedelic blues, via film noir funk tot spacey rock ‘n’ roll en jazz. 

Eergisteren deed Dans Dans een uur livestream vanuit de AB in Brussel ter gelegenheid van de albumrelease van Zink.  

Rick Lemmens sprak met Bert Dockx: 'Een echte gitaarfreak ben ik niet; ik wil muziek maken. Ik heb grote inspiratiebronnen, maar ik probeer niet zoals zij te klinken. Ik probeer ook niet krampachtig om niet als anderen te klinken. Alle muziek beïnvloed je wel op een manier. Ook muziek waar je niet naar wilt klinken.' 

En: 'Twintig jaar heb ik op een George Benson Ibanez uit 1979 gespeeld. Ik ben pas echt serieus muziek gaan maken met die gitaar. De laatste tien jaar heb ik veertien albums uitgebracht waarop die gitaar te horen is. Ik dacht dat ik nooit ging veranderen, maar nu gebruik ik toch twee Fenders. Het nieuwe album is grotendeels op een Jazzmaster uit 1963 ingespeeld en ik heb ook een Jaguar uit dat jaar.'

Luister hier naar Zink: 

https://dansdans.bandcamp.com/album/zink 
https://www.facebook.com/dans3dans 
 

zoeken
zoeken