Release van de Week: Queen's Pleasure

Panic From Dublin

Muzieknieuws 02-04-2021 09:19

Queen’s Pleasure was een van de smaakmakers van Popronde 2019 en speelden daaropvolgend op Noorderslag 2020. Ze scoorden een boekingsovereenkomst met MOJO en hun nieuwe EP Panic From Dublin komt - op 45-touren vinyl! - uit op Excelsior Recordings. Daar moet dus wat aan de hand zijn!

Foto: Jessie Kamp Fotografie

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Drie van de vier tracks op Panic From Dublin zijn reeds in de digitale ether ingeworpen, er is dus één daadwerkelijk nieuw nummer te beluisteren. Het feit dat ze in deze tijden de EP op het ouderwetse zwarte goud uitbrengen, verdient een ‘tip of the hat’!Het zijn hoopvolle tijden voor liefhebbers van branievolte gitaarrock met een vleugje garage- en punk in ons kikkerlandje. Een paar weken geleden bespraken we al het debuutalbum van The Vices en was er vorig jaar Behave, het eerste album van Paracetamøl. Het Amsterdamse Queen’s Pleasure is ook niet bang om te tegen punk aan te schuren, maar is ook niet vies van mooie, jangley gitaarpartijen van Teun Putker, met interessante akkoordencombinaties. Ook interessant: het bijna koketterende Britse accent van frontman Jurre Otte.

De band, met ritmesectie Jelmer van Os op bas en drummer Sal Rubinstein, is ontstaan uit een liefde voor Arctic Monkeys en refereert zelf ook aan The Smiths. Sporen van die invloeden zijn zeker te horen. De eerder genoemde gitaarpartijen hebben zeker iets Johnny Marr-ish en de melancholische, licht-theatrale voordracht van Jurre roept inderdaad associaties met Morrissey op. Dé olifant in de kamer met betrekking tot het ‘klinkt-als’-spelletje is echter de band Fontaines D.C. uit… Dublin.

Maar geen reden tot paniek! De jonge Amsterdammers staan hun eigen mannetje en maken toffe muziek die het live ook erg goed schijnt te doen. Deze EP maakt ons zeer benieuwd naar het volledige album dat naar verluidt in aantocht is!

zoeken
zoeken