Winnaars Grote Prijs van Nederland bekend

Muzieknieuws 08-12-2003 09:30

Na een bloedstollende finale zijn de winnaars bekend van de Grote Prijs van Nederland. De muzikanten mogen een monstrueus grote beker, vijfduizend euro, twee dagen studiotijd in Wisseloord Studio's, persing van 5000 cd's en optredens op diverse grote popfestivals in Nederland in hun zak steken.

De band Eleven eindigde zaterdag als beste live-act in de pop/rock finale van deze negentiende editie van de Nederlandse battle of the bands. Eleven-zanger Antonie Fountain had kort daarvoor voor zijn 'authentieke energie' al de prijs voor de beste muzikant in de wacht had gesleept.

In de categorie dance won Nobody beats the drum en in de categorie singer/songwriter was Marike Jager de beste. Skiggy Rapz werd winnaar van de Grote Prijs van Nederland in de categorie HipHop / R&B 2003. Bovendien ging Skiggy Rapz er ook vandoor met de Samsonic Publieksprijs.

Overigens kunnen liefhebbers via Fabchannel de optredens in Paradiso online bekijken.