Vijfde Cajón Festival Emmen - report

Pete Lockett presenteert compositie "It’s Not Just A Box"

Muzieknieuws 24-10-2014 18:31

Op 11 oktober was er in Emmen het vijfde Cajón Festival, georganiseerd door Freedom Cajón Drums en Peter Deiman. Het festival heeft door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd en artiesten die er hun cajónkunsten vertoonden waren onder meer Xavi Turull, Roger Blavia, Alex Acuña en David Mortara. Dit jaar was Pete Lockett de ingevlogen buitenlandse gast. Verder waren er veel optredens - met de cajón in een belangrijke bijrol - van Rockvoice of Holland Erwin Nyhoff en zangeres Dilana.

 

Lockett liet tijdens zijn workshop zien wat er met zijn specialiteit, de split-handtechniek, allemaal mogelijk is op de cajón. En was daarnaast goed voor een spetterend soloconcert.  

Tijdens het Pop’Em podium traden lokale akoestische bands op, waar cajónspelers zich naadloos in de songs voegden. ‘s Avonds puilde de zaal van Café Groothuis uit tijdens optredens van Erwin Nyhoff en zangeres Dilana, waarbij Peter Deiman hun songs die doorgaans met drums worden gespeeld naar de cajón had vertaald.

 

Bekijk hier een sfeervolle videocompilatie van het festival

 

Cajóngroep P.D. kwam regelmatig het podium op om het cajóngeweld aan te vullen en de feestvreugde te verhogen. Zoals tijdens het concert van Pete Lockett, waar gezamenlijk het speciaal voor de gelegenheid door Pete geschreven stuk It’s Not Just A Box werd gespeeld. 
En ook tijdens de dampende afsluiter, waar acht cajóneros met John Bonham in het achterhoofd Whole Lotta Love op hun kistjes vertolkten. Een geslaagde editie die alweer doet verlangen naar volgend jaar.

"It's Not Just A Box" met Pete Lockett en Peter Deiman

Kijk voor meer info en achtergronden op: www.cajonweb.nl

 

 

zoeken
zoeken