Mike Portnoy met Bigelf in Nederland

Progressieve metalpsychedelica met Portnoy in De Boerderij

Muzieknieuws 21-10-2014 17:10

Mike Portnoy zit lekker in z'n vel sinds zijn vertrek bij Dream Theater. Na succesvolle uitstapjes met Winery Dogs en Flying Colors (wereldtournee is net afgesloten) is hij nu op pad met zijn oude vrienden van Bigelf. Deze meesters in de progressieve metalspycheledelica onder leiding van zanger-toestenist Damon Fox doen deze maand Nederland aan; 29 oktober, Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer om precies te zijn. Met Portnoy dus.

Op Into the Maelstrom, het laatste album van de band uit Los Angeles, was Portnoy ook al van de partij, en daarmee verving hij Steve 'Froth' Frothingham, de vaste drummer tussen 1995 en 2010. Het lijkt erop dat hij de drumkruk deelt met Baron Fox (Damon’s zoon), die ook de nodige gigs voor zijn rekening neemt, maar bij deze tour is Portnoy dus de drummer. Een buitenkansje om Portnoy van zeer dichtbij te bekijken in een muzikale omgeving die hem helemaal ligt. Gastgitarist is John Wesley (Porcupine Tree).

Bekijk hier een video van Bigelf live in Italië 2009 (als onderdeel van de Progressive Nations Tour met o.a. Dream Theater) en let op wat er gebeurt vanaf 3:12 minuten!

 

 

 

Het leek erop dat Bigelf na het vertrek van drummer Frothingham en gitarist Ace Mark even op z’n gat lag. Zo hadden de Amerikanen al sinds augustus 2010 al geen album meer opgenomen. Maar frontman Damon Fox verklaarde dat hij na gesprekken met Portnoy weer alle vertrouwen had om door te gaan met zijn psychedelische rockextravaganza.

Beluister hier Into The Maelstrom van Bigelf uit mei 2014 met Mike Portnoy.

 

wat: Bigelf met Mike Portnoy
waar: De Boerderij, Zoetermeer
wanneer: 29 oktober 2014, 20.00 uur

Meer info via https://cultuurpodiumboerderij.nl/programma/bigelf/

 

zoeken
zoeken