Muzikantendag 2005

Muzieknieuws 24-02-2005 11:26

Reserveer zaterdag 21 mei 2005 maar vast in je agenda. Want dan vindt de jaarlijkse Muzikantendag plaats in de Melkweg en het Cinecenter te Amsterdam.

Conamus en Buma organiseren de Muzikantendag, die bestaat uit workshops, clinics en informatie om beginnende en semi-professionele muzikanten verder te helpen en te ondersteunen.

Zo kun je op Muzikantendag je demo laten horen aan A&R-managers, producers, boekers en programmeurs. Ook vindt een aantal clinics en workshops plaats waarbij bekende muzikanten laten zien en horen hoe zij een song componeren of uitleggen hoe jij je speltechniek kunt verbeteren. Er zijn talkshows over meer optredens krijgen, een CD uitbrengen, carrièreplanning, en het schrijven van persberichten en bio’s. Verder is er een panel over de mogelijkheden van muziek op internet en je kunt gratis een promotiefoto van je band laten maken.

Daarnaast kun je een één-op-één gesprek voeren met experts uit de muziekindustrie voor advies op maat over contracten, je juridische positie, muziekrechten en je Engelse teksten. Het 3FM radioprogramma BuZz, elke zondag van 18.00 uur tot 20.00 uur, presenteert interviews met succesvolle Nederlandse bands. Deze interviews worden ook op de radio uitgezonden.

Verder kun je terecht in de Interface Demo Center en de Slagwerkkrant Clinic & Video Room. In laatstegenoemde ruimte vindt je de beste DVD’s, masterclasses én de drum-o-meter.

In 2004 konden slagwerkfans genieten van clinics door Cesar Zuiderwijk, Jeroen de Rijk en Hans Eijkenaar. Voor het verslag met videobeelden klik je hier.

Deelnemers aan de Muzikantendag 2005 hebben ’s avonds gratis toegang tot de Sena Performers Muzikantennacht in de Melkweg, waar een keur aan bekende Nederlandse acts optreedt.

Het evenement start om 11:00 uur. Tickets kosten € 16,- (excl. reserveringskosten, geen verplicht lidmaatschap) en zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo (0900-0191 - € 0,40 pm), Ticket Service (0900 - 3001250 - € 0,45 pm), de 150 grotere postkantoren, GWK stationskantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

De voorverkoop is inmiddels gestart. Vanaf maart is de website muzikantendag.nl online voor meer informatie.
zoeken
zoeken